Kolombiya'da uçak kazası: 76 kişi yaşamını yitirdi

Brezilyalı futbolcuları taşıyan uçak Kolombiya'da düştü. Brezilya 1. Lig takımı Chapecoenseli futbolcuların da bulunduğu uçakta 81 kişi vardı. Kazada 76 kişi yaşamını yitirdi. 5 kişi ise sağ kurtuldu. 25 kişinin cenazesine ulaşıldı. Kazanın nedeni olarak elektrik arızası ve yakıtın bittiği iddiası var.

Brezilya'dan kalkan ve Kolombiya'nın Medellin kentine giden uçak düştü.

72 yolcu ve 9 mürettebatın olduğu uçakta Chapecoense futbol takımının oyuncuları da bulunuyordu. Kolombiya polisi kazada 76 kişinin yaşamını yitirdiğini açıkladı. Kazada 2'si futbolcu 5 kişinin kurtulduğu belirtiliyor.

Chapecoense Real takımı, Güney Amerika'da Copa Libertadores'ten sonra en üst seviyedeki futbol turnuvası olan Copa Sudamericana finali için Kolombiya'ya doğru yola çıkmıştı.

- 6 kişi kurtuldu

Rus haber ajansı Sputnik'in Rionegro'daki Jose Maria Cordova Uluslararası Havalimanı yetkililerinden aldığı bilgiye göre 6 kişi kazadan sağ kurtuldu.

Brezilya temsilcisi Chapecoense'yi Perşembe günü Copa Sudamericana Final 1. maçı için Atletico Nacional ile yapacakları maç için kente hareket etmişti. Atletico Nacional ile Chapecoense takımları arasında 1 Aralık Perşembe günü yapılacak Sudamericana Kupası finali ilk maçının ertelendiği duyuruldu.



- Ligde 9'uncu sırada


Ligde 57 puanla 9'uncu sırada olan ekibin lider SE Palmeiras ile arasında 25 puan bulunuyor. Copa Sudamericana kapsamında 24 Kasım'da San Lorenzo ile kendi evinde karşılaşan ekip, bu mücadeleden 0-0'lık skorla ayrılmıştı.

- Takımın toplam değeri ise 24 milyon euro

Takımın en pahalı oyuncusu 35 yaşındaki Marcos Danilo Padilha. 1.85 boyundaki kalecinin piyasa değeri 1.75 milyon euro. Takımın toplam değeri ise 24 milyon euro.

- İşte kaza öncesi ve sonrasında uçakta çekilen görüntüler



Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >