Kurban Bayramı'nda hava nasıl olacak?

Küresel Meteoroloji Uzmanı Kerem Ökten Kurban Bayramı'na ilişkin uyarılarda bulundu.
Küresel Meteoroloji Uzmanı Kerem Ökten Kurban Bayramı'na ilişkin uyarılarda bulundu.

Küresel Meteoroloji Uzmanı Kerem Ökten Kurban Bayramı'nda beklenen hava durumu tahminlerini GZT.com'a açıkladı. Ökten, Bayram tatili sonrası dönüşe geçecek olan vatandaşlara bayramın 2. günü yağış 4. gününden itibaren ise aşırı sıcaklık uyarısında bulundu. Peki Kurban Bayramı'nda hava nasıl olacak? Bayramın 1, 2, 3 ve 4. günlerinde ülke genelinde nasıl bir hava hakim olacak? Detaylar haberimizde...

Küresel Meteoroloji Uzmanı Kerem Ökten Kurban Bayramı'nda beklenen hava durumu tahminlerini GZT.com'a açıkladı. Ökten değerlendirmesinde "Kurban Bayramı'ında ülke genelinde önemli bir yağış olmayacak. Sadece İstanbul'un Kuzey'i Beykoz ve Sarıyer gibi ilçelerinde rüzgarın nemi hafifçe şehre sokmasıyla yağış görülebilir.Ancak önemli bir yağış yok" dedi.

Meteoroloji Uzmanı Kerem Ökten'nin Kurban Bayramı hava tahmini şöyle;

11 Ağustos Bayramın 1. günü: Ülke genelinde sıcaklıkların normal seviyelerde olması bekleniyor.

12 Ağustos Bayramın 2. günü: Ülke genelinde yağış olmayacak. Ancak hafif bir serinleme olabilir.

3.Günü Karadeniz Bölgesi'nde yağış bekleniyor

13 Ağustos Bayramın 3. günü: Özellikle Batı Orta ve Doğu Karadeniz'de yağış bekleniyor. Samsun, Ordu ve Giresun taraflarında çok güçlü yağışlar görülebilir.

4. günü kavurtan sıcaklıklar geliyor

14 Ağustos Bayramın 4. günü: Marmara Ege ve Batı Akdeniz'de sıcaklıklar çok yüksek seviyelerde görülecek.Orta ve Doğu Karadeniz'de ise yine yağış geçişleri olabilir.

Kurban Bayramında hava nasıl olacak?
Kurban Bayramında hava nasıl olacak?

Dönüş yolunda olacaklara uyarı!

Meteoroloji Uzmanı Kerem Ökten Kurban bayramı tatili sonrası dönüş için yola çıkacakların dikkatli olmaları gerektiğini belirterek "Vatandaşlarımız 4. gün ve sonrası için sıcaklıklara dikkat etmeli.Trafikle birlikte sıcaklık vatandaşlarımızı bunaltabilir.Gerekli önemleri almalarını tavsiye ediyorum" şeklinde uyarılarda bulundu.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >