Liderler ve fobileri: Merkel köpekten çok korkuyordu

arşiv
arşiv

Verdikleri kararlarla dünyayı yönlendiren ülke liderleri de aslında birbirinden tuhaf fobilere sahip. Almanya'nın lideri Angela Merkel'in çocukluğunda başından geçen olay ona nasıl bir korku kazandırdı? Veya Libya'nın devrik ve öldürülen eski lideri Muammer Kaddafi'nin dünyanın neresine giderse gitsin otel yerine çadırda kalmasına yol açan şey ne? İşte liderler ve fobileri...

Ülkelerini yöneten, dünyada gelişen olaylarla ilgili söz hakkına sahip olan liderlerin de korkuları var. İşte bazı liderlerin fobileri:

Almanya Başbakanı Angela Merkel

                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    Çocukken bir köpek tarafından ısırılan Almanya Başbakanı Merkel, bu olayın travmasını hâlâ üzerinden atamadı. "Psikolojik diplomasi uzmanı" Rusya Başbakanı Putin, geçmişte Merkel'in bu fobisinden sık sık yararlanıyordu. Merkel'e küçük bir köpek hediye eden Putin, ikili görüşmelerde de labrador cinsi köpeği Koni'yi yanında oturtmayı adet edinmişti.
Almanya Başbakanı Angela Merkel Çocukken bir köpek tarafından ısırılan Almanya Başbakanı Merkel, bu olayın travmasını hâlâ üzerinden atamadı. "Psikolojik diplomasi uzmanı" Rusya Başbakanı Putin, geçmişte Merkel'in bu fobisinden sık sık yararlanıyordu. Merkel'e küçük bir köpek hediye eden Putin, ikili görüşmelerde de labrador cinsi köpeği Koni'yi yanında oturtmayı adet edinmişti.
Amerika Birleşik Devletleri eski Başkanı George W. Bush

                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    Kovboylarıyla meşhur Teksas eyaletinde yaşayan ABD eski Başkanı George W. Bush, at görünce yaşadığı korkuyu bir türlü bastıramıyor. Bush, zamanında Meksika eski Başkanı Vicente Fox'un at gezisi teklifini reddetmiş, Fox ise Bush'un "frenine basınca durmayan" bir hayvanın sırtına çıkmaya çekinmesine hayret ederek, ABD başkanını "ön cam kovboyu" ilan etmişti.
Amerika Birleşik Devletleri eski Başkanı George W. Bush Kovboylarıyla meşhur Teksas eyaletinde yaşayan ABD eski Başkanı George W. Bush, at görünce yaşadığı korkuyu bir türlü bastıramıyor. Bush, zamanında Meksika eski Başkanı Vicente Fox'un at gezisi teklifini reddetmiş, Fox ise Bush'un "frenine basınca durmayan" bir hayvanın sırtına çıkmaya çekinmesine hayret ederek, ABD başkanını "ön cam kovboyu" ilan etmişti.
Libya devrik lideri Muammer Kaddafi

                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    Libya'nın devrik ve öldürülen eski lideri Kaddafi'nin en büyük fobisi kapalı alanda kalmaktı. Kaddafi bu nedenle nereye giderse gitsin yanında Bedevi tipi çadırını da taşıyor ve açık havada konaklamayı tercih ediyordu.
Libya devrik lideri Muammer Kaddafi Libya'nın devrik ve öldürülen eski lideri Kaddafi'nin en büyük fobisi kapalı alanda kalmaktı. Kaddafi bu nedenle nereye giderse gitsin yanında Bedevi tipi çadırını da taşıyor ve açık havada konaklamayı tercih ediyordu.
Eski Kuzey Kore lideri Kim Cong-il

                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    Eski Kuzey Kore lideri Kim, 1976 yılında geçirdiği helikopter kazasından sonra uçaklardan korkmaya başlamıştı. Seyahatlerini hep zırhlı trenle gerçekleştirdi.
Eski Kuzey Kore lideri Kim Cong-il Eski Kuzey Kore lideri Kim, 1976 yılında geçirdiği helikopter kazasından sonra uçaklardan korkmaya başlamıştı. Seyahatlerini hep zırhlı trenle gerçekleştirdi.
Myanmar'ın eski cunta lideri General Than Shwe

                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    Myanmar'ın eski cunta lideri General Than Shwe, astrolojik paranoyaları doğrultusunda hareket ediyordu. Shwe, astroloğunun uyarısı üzerine başkenti Yangoon'dan Naypyidaw'a taşımıştı.
Myanmar'ın eski cunta lideri General Than Shwe Myanmar'ın eski cunta lideri General Than Shwe, astrolojik paranoyaları doğrultusunda hareket ediyordu. Shwe, astroloğunun uyarısı üzerine başkenti Yangoon'dan Naypyidaw'a taşımıştı.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >