Mardin'de gençler GZT'yi ele geçirdi; soluğu Vali Yaman'ın yanında aldı

Mardin Büyükşehir Belediyesi Gençlik Merkezi'nin son durağı Vali Yaman'ın makamı oldu.
Mardin Büyükşehir Belediyesi Gençlik Merkezi'nin son durağı Vali Yaman'ın makamı oldu.

GZT'nin Twitter hesabını bir hafta boyunca ele geçiren Mardin Büyükşehir Belediyesi Gençlik Merkezi, Mardin'i tanıtmaya devam ederken, Mardin halkının büyük saygı ve sevgi beslediği Mardin Valisi ve Mardin Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman’ı da makamında ziyaret etti.

Mardin Büyükşehir Belediyesi Gençlik Merkezi olarak GZT’nin Twitter hesabını ele geçiren gençler, insanlığın doğumundan ölümüne kadar geçen süreci anlatan 'Kasımiye Medresesi'nden Yusuf Usta’nın Mardin kebabına, Bilgi Kültür ve Tanıtım Merkezi’nden kadim şehir Mardin’in ‘Kültür Sokağı’na kadar birçok önemli noktayı GZT takipçileriyle paylaşmaya devam ediyor.

Yusuf Usta'nın sanatsal çalışması Mardin Kebabı.
Yusuf Usta'nın sanatsal çalışması Mardin Kebabı.

Son olarak Mardin Valisi ve Mardin Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman’ı makamında ziyaret eden gençlik, GZT’nin Twitter hesabını bir süre daha 'vermeyecek' gibi görünüyor.

  • #GZTyiEleGeçirdik etiketiyle Mardin'i tanıtmaya devam eden gençler GZT'nin Twitter hesabını bir haftalığına ele geçirdi.

"Hesabı geri vermezsiniz de"

Vali Yaman, GZT’nin Twitter hesaplarının ele geçirilmesi hakkında, “Mardin Gençlik Merkezi’nden her şey beklenir, hesapları da alırsınız, inanıyorum ki vermezsiniz de, İstanbul’da herkes hesap bekler şuan.” dedi.

Gençler, Vali Yaman'la hoş bir sohbet gerçekleştirdi.
Gençler, Vali Yaman'la hoş bir sohbet gerçekleştirdi.

Mustafa Yaman kimdir?

Gençlerin ‘Mustafa Yaman kendisini nasıl tanımlar?’ sorusu üzerine Vali Yaman, “Hem kolay hem zor bir soru, 33 yıllık idarecilik yapan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyım, Anadolu kültürüyle yetişmişim. Her ne kadar Çorum, Karadeniz bölgesinde sayılsa da biz kültür olarak orta Anadolu kültürüyle yetiştik. Doğmuş olduğum memlekette orta ve lise tahsilimi yaptım. Daha sonra Başkent Ankara’da hukuk fakültesi okumak üzere evden ayrıldım. Hukuk fakültesinden mezun olduktan sonra hem avukatlık stajımı yaptım hem kaymakamlık sınavına girdim ve kaymakamlık sınavını kazandım. Çıkış o çıkış bir daha memlekete doğru düzgün uğrayamadık. Son 8 senedir memleketi hiç göremedim. Sayın Cumhurbaşkanımız böyle uygun gördü Mardin’e hizmet ediyoruz. Ben ve ailem Mardin’de olmaktan Mardin’e hizmet etmekten mutluyuz.” İfadelerini kullandı.

Mardin ve bölgede yaşayan genç nüfusa vurgu yapan Vali Yaman, “Yaş ortalaması 22’lerde, ayrıca Mardin 29 yaş ve altı oranda da yüzde 60 gibi orana sahip.” diye konuştu.

Hesabımızı bir haftalığına ele geçiren Mardin Büyükşehir Belediyesi Gençlik Merkezi, hesabımızı bu süre zarfından geri verir mi, yoksa Vali Yaman'ın dediği gibi süreci uzatır mı bilmiyoruz. Fakat şunu biliyoruz ki, Mardin'in güzellikleri GZT'ye ve GZT takipçilerine çok iyi geldi...

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >