Melih Gökçek istifa etti!

Melih Gökçek istifa etti
Melih Gökçek istifa etti

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Melih Gökçek başkanlık görevinden "Liderimiz Recep Tayyip Erdoğan'ın emrine uyarak görevi bırakıyorum" diyerek istifa etti.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Melih Gökçek başkanlık görevinden canlı yayında yaptığı açıklamayla istifa ettiğini açıkladı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in istifa açıklamasından öne çıkan başlılar:

Ankara'da 146 tane yeni bulvar açtık. 7 bin 255 kilometre yeni yol açmışız. Bölünmüş yolları yapıp trafik kazalarını önledik. Kentimize 5 giriş yaptık. Biz belediye başkanlığımıza geldiğimizde hava kirliliğinde kuşlar ağaçtan dökülürdü. Havayı temizledik.

Milyonlara dokunduk ve hizmet verdik. Onlarca sosyal ve kültürel proje örnek alındı. Ankara Belediyesi olarak sayısız ödül aldık. Avrupa Konseyi tarafından verilen 4 büyük ödülden bahsetmek istiyorum. Lahey, Viyana ve Ankara bu ödülleri 8 senede aldı. Avrupa Konseyinden 2 ödül alan tek belediye başkanı yokken Allah nasip etti Melih Gökçek 4 ödül alan belediye başkanı oldu.

  1. Ben yıllarını AK Parti'ye vermiş bir kardeşinizim AK Parti umut olmuş bir harekettir. Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde bu hareket yeni bir Türkiye'nin doğuşunu sağlamıştır. Yaşam kalitesini artıracak projelerin yanında Türkiye'de ihtiyaç sahiplerine sahip çıkılmıştır.

Liderimiz Recep Tayyip Erdoğan'ın emrine uyarak görevi bırakıyorum

AK Parti'mizin yürütme kurulunda yapılan değerlendirmesi ile liderimiz Recep Tayyip Erdoğan tarafından istifam istenmiştir. Ben bir dava ahlakından geliyorum benim davamda şahsi çıkarlar için davaya zarar vermek yoktur. Benim davamda emir demiri keser. Bunları gerçekleştiren bir iktidar ve lider var. Bizler bu umudu inşa ederken o gün liderimiz benim belediye başkanlığı yaparak katkı sağlamam gerektiğimi düşündü bugün ise istifami isteyerek katkı sağlamamı istedi. Yorgun olduğum için değil, başarısız olduğumu düşündüğüm için değil sadece ve sadece Recep Tayyip Erdoğan'ın talebini yerine getiriyorum.

Recep Tayyip Erdoğan demek bu güzel vatanın yeniden karanlık günlere dönmemesi demek. Liderimiz Recep Tayyip Erdoğan'ın emrine uyarak görevi bırakıyorum. Alnım aktır. Ben bir dava adamıyım. Benim duruşum 28 Şubat'ta da, Gezi Parkı'nda da, 15 Temmuz'da da aynı olmuştur.

İbrahim Melih Gökçek kimdir?

  1. Melih Gökçek, 20 Ekim 1948 tarihinde Ankara Keçiören'de doğdu. Babasının işi dolayısıyla Gaziantep’e taşınan Gökçek, ilk, orta ve lise eğitimini Gaziantep‘te tamamladı. 1967 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’ni kazanınca tekrar Ankara’ya yerleşti. Mülkiye’den sonra Gazi Üniversitesi Gazetecilik Meslek Yüksek Okulu’ nu bitirdi. Parlamento muhabirliği, gazete temsilciliği, Çalışma Bakanlığında Özel Kalem Müdür Yardımcılığı görevlerinde bulundu.
  2. 1984 yılında Keçiören Belediye Başkanı seçildi. Bir süre Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Genel Müdürlüğü de yapan Gökçek, 1991 yılında Ankara Milletvekili oldu. 1994 yılında ise Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday oldu ve seçildi.
  3. 25 Mart 1984 yerel seçimlerinde Anavatan Partisi’nden Ankara Keçiören Belediye Başkanlığını % 56,6 oy alarak kazandı. Görevini tamamladıktan sonra Gökçek bürokrasiye geri döndü. 1989-1991 yılları arasında Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Genel Müdürlüğü yaptı. 20 Ekim 1991 Genel Seçimlerinde Refah Partisi Ankara Milletvekili olarak parlamentoya girdi. 2 yıl, 3 ay milletvekilliği yapan Gökçek, 1994 yılında milletvekilliği devam ederken Refah Partisi'nden Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday oldu ve seçimi kazandı. 1999, 2004 ve 2009 Yerel Seçimlerinde de aynı göreve yeniden seçilere 4 dönem üst üste Büyükşehir Belediye Başkanlığı yaptı.
  4. 28 Ekim 2017 tarihinde canlı yayında yaptığı açıklamayla Ankara Büyükşehir Başkanlığından istifa ettiğini açıkladı.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >