Merkez Bankası Başkanı görevden alındı

Merkez Bankası Eski Başkanı Murat Çetinkaya
Merkez Bankası Eski Başkanı Murat Çetinkaya

Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya görevden alınarak yerine yardımcısı Murat Uysal atandı. Uysal yeni görevinin ilk mesajında "İletişim kanallarını üst düzeyde kullanacağım" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya'yı görevden aldı. Çetinkaya'nın yerine yardımcısı Murat Uysal, Cumhurbaşkanlığı kararıyla atandı. Görevden alınan Murat Çetinkaya'nın görev süresinin bitmesine yaklaşık 10 ay vardı.

Atamaya ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı.

  • Karara göre, Murat Çetinkaya 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararname'nin ek 35'inci maddesi ile 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'nin 2'nci maddesi gereğince görevden alındı. Bu suretle boşalan TCMB Başkanlığına, kurumda Başkan Yardımcılığı görevini yürüten Murat Uysal getirildi.

Merkez Bankası Başkanı Murat Uysal -AA
Merkez Bankası Başkanı Murat Uysal -AA
  • Duyuruda, şu ifadelere yer verildi:
  • "Başkan Murat Uysal yaptığı ilk açıklamada, bankamızın kanunla kendisine verilen görev ve yetkiler çerçevesinde temel amacı olan fiyat istikrarını sağlamaya odaklı para politikası araçlarını bağımsız bir şekilde uygulamaya devam edeceğini belirtti. Yeni dönemde fiyat istikrarı ve finansal istikrar hedefleri doğrultusunda uygulanacak politikalar ile ilgili iletişim kanallarının en üst düzeyde kullanılacağını belirten Uysal, bu çerçevede önümüzdeki günlerde bir basın toplantısı düzenleyecektir."

Yeni başkandan ilk açıklama

Merkez Bankası Başkanlığı görevine getirilen Murat Uysal kararın Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından ilk mesajını paylaştı. Uysal, "Para politikaları araçlarını bağımsız olarak uygulamaya devam edeceğim. Uygulanacak politikalarla ilgili iletişim kanallarını üst düzeyde kullanacağım" dedi.

Kamuda atamalar sürüyor

Atama kararnamesine göre, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Mithat Cansız görevden alındı. Cansız'ın yerine Bakan Yardımcılığı görevine Profesör Doktor Şevket Kalaycı getirildi. Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü'ne Maden Tekkik ve Arama Genel Müdür Yardımcısı Cevat Genç atandı. Kararnameyle son olarak, Kıyı Emniyeti Genel Müdür Yardımcıları Bedri Olcay Özgürce ile Hakan Vural görevden alındı. Özgürce ve Vural'ın yerine Mustafa Bankaoğlu ile Durmuş Ünüvar Kıyı Emniyeti Genel Müdür Yardımcılığına getirildi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >