MGK: Türkiye uluslararası anlaşmalardan doğan haklarını mahfuz tutar

mgk
mgk

MGK’nın ardından toplanan Bakanlar Kurulu da Barzani’ye son kez ‘referandumu iptal edin’ çağrısı yaptı. Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ'ın açıladığı bildiride Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) referandum kararı almasına ilişkin, "Tüm ikazlarımıza rağmen bu referandumun yapılması halinde Türkiye ikili ve uluslararası anlaşmalardan doğan haklarını mahfuz tutar." açıklaması yapıldı.

IKBY'deki gayrimeşru referandum çalışmaları sürüyor.
IKBY'deki gayrimeşru referandum çalışmaları sürüyor.
Milli Güvenlik Kurulu (MGK)
Milli Güvenlik Kurulu (MGK)

Son kez uyarıyoruz: Vazgeçin

O nedenle biz Türkiye olarak son bir kez daha Irak Bölgesel Kürt Yönetimi’ne çağrıda bulunuyoruz. Aklı selim ile hareket edin. Bu referandumdan vazgeçin, referandumu iptal edin. Hem Bölgesel Yönetimin hem de bölgede yaşayanların hem de bölgenin hayrına olan referandumu iptal etmektir. Bu konu duygusallıkla ele alınacak bir konu değildir ve duygusallıkla götürülecek bir konu değildir.

Ertelemeye de karşıyız

Türkiye referandumun ertelenmesine de karşıdır. Ertelemek ileride bu referandumun yapılacağına izin vermek anlamını taşır ki bizim bu referandumun bugün de yarın da ileriki bir tarihte de yapılmasına asla rızamız yoktur ve bu referandum tekrarsız bir şekilde bir daha tekrarlanmayacak biçimde iptal edilmelidir. Türkiye konuyu bundan sonra da aklıselim ile sağduyu ile ve ülkemizin, milletimizin çıkarlarını gözeterek takip edecektir. Milletimizin ve ülkemizin çıkarlarına zede getirecek işlerin olmasını engellemek için üzerine düşenleri elbette yapacaktır.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >