Milli Eğitim Bakanı: Soruşturma başlattık

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk

Milli Eğitim Bakanı Selçuk, 'özel sınıf' iddiaları hakkında açıklamalarda bulundu. Bakan Selçuk, "Hangi okulda bur tür bir fiil işlenmişse, bununla ilgili gelen şikâyetleri toparlayıp bu okulların tamamına ilişkin soruşturmayı başlattık" dedi.

Soruşturma tamamlanmak üzere

Selçuk kapanan özel okullarla ilgili olarak da, "Velilerden parayı alıp, sonra kapatılan riskli özel okullarla ilgili yapılan soruşturma tamamlanmak üzere" dedi.

Bakanlık harekete geçti

Bakanlık, medyada 'devlet okulunda özel sınıf ayrımcılığı' başlıklı haberlerde yer alan 'özel sınıf oluşturularak velilerden para talep edildiği' iddialarını ve bu konuda Milli Eğitim Bakanlığı'na ulaşan bildirimleri 'ihbar' kabul ederek harekete geçti.

Özel sınıf iddiası ne idi?

İddiaya göre devlet okullarında sınıflar ‘özel’ ve normal olarak ikiye ayrılıyordu. Çocuklarını özel sınıflara kaydeden velilerin ödediği meblağ iddialara göre 2 bin liradan 10 bin liraya kadar çıkabiliyordu. Yoğun İngilizce eğitimi verildiği ve ücretli öğretmenlerin olduğu gerekçesiyle oluşturulan paralı sınıf ayrımına veliler ve eğitimcilerden tepki yağmıştı. Öğrenci velileri, devlet okullarındaki her çocuğun eşit imkân ve olanaklara sahip olması gerektiğini belirtiyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >