Oyun bağımlısı genç kendisini uyaran babasına dehşeti yaşattı

Arşiv
Arşiv

2016 yılında Avustralya'da Daniel Chapman isimli şahıs, bilgisayar oyunu oynamayı bırakıp yemeğe gelmesi konusunda kendisini uyaran babasını bıçaklayarak öldürmüştü. Akıl sağlığı sorunları olduğu iddia edilen gencin 17 Kasım'da hüküm giymesi bekleniyor.

Avustralya'da yaşayan 22 yaşındaki Daniel Chapman, ailesinin kendisini akşam yemeğine çağırması üzerine oyun oynadığı ve yemeye gelemeyeceği söyledi. Bu cevap karşısında deliye dönen baba, oğluna yaşamak için başka bir yer bulmasını belirttikten sonra interneti kapattı.

Sırtından bıçakladı

Oğlunun odasına giden baba Chapman, oğluna ait bilgisayarın kablolarını sökmeye başladı, sinir krizi geçiren genç, yatağının yanında bulunan avcı bıçağını alarak babasını sırtından bıçakladı.

Sydney Morning Herald'da yer alan habere göre, Daniel daha sonra mutfağa annesi Elaine Bell'in yanına giderek, babasını bıçakladığını söyledi.

Stephan Chapman 56 yaşında hayatını kaybetmişti.
Stephan Chapman 56 yaşında hayatını kaybetmişti.

İlaç almayı bırakmış

Duruşmada konuşan psikiyatrist, New South Wales Yüksek Mahkemesi'ne Daniel Chapman'ın otizm spektrum bozukluğu olduğunu söylerken, Chapman'ın olay yaşanmadan iki hafta önce Prozac isimli antidepresan ilacını almayı bıraktığını ve bu sebeple sinirli hissetmiş olabileceğini iddia etti.

Günde 20 saat oyun oynuyordu

Öte yandan mahkemede Chapman'ın video oyunları bağımlısı olduğu ve günde 20 saat oyun oynadığı aktarıldı.

  • Müvekkilinin akıl sağlığı sorunları olduğunu belirten avukat Greg Smith, Chapman'ın babasını bıçakladıktan saatler sonra polislere onun iyi olup olmadığını sorduğunu anlattı.

Daniel Chapman, babasını öldürmek suçlamasıyla 17 Kasım'da hüküm giyecek.
Daniel Chapman, babasını öldürmek suçlamasıyla 17 Kasım'da hüküm giyecek.

Chapman'ın geçmişte bilgisayar oyunları bağımlısı olduğunu, eve dönmek ve demircilik yapmak istediğini aktaran Smith, "O korkunç bir şey yaptı. Babasını öldürdü. Babasını öldürmeyi istememişti. Ne yaptığının şu anda farkına varıyor ve bu yüzden hapiste suçluluk çekiyor" ifadelerini kullandı.

Chapman'ın adam öldürülme suçundan 17 Kasım'da hüküm giymesi bekleniyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >