Polisleri şaşkına çeviren olay: Bez parçasına damıtmışlar

Şüphelinin üzerinden çıkan bez parçasına damıtılarak metamfetamin emdirildiği tespit edildi.
Şüphelinin üzerinden çıkan bez parçasına damıtılarak metamfetamin emdirildiği tespit edildi.

Bursa’nın Gemlik ilçesinde şüphelendikleri bir kişiyi durduran üst araması yapan polis ekipleri gördüğü şey karşısında şoke oldu.

Şaşkına çeviren olay Bursa’nın Gemlik ilçesinde meydana geldi. Polis ekipleri Gemlik’te uygulama yaptıkları sırada bir kişinin bel bölgesindeki kabarıklığı fark etti. Şüphelinin yanına giderek kimlik kontrolü ve üst araması yapan ekipler, üzerinde 273 küçük kare çizilen bir bez parçası ile bir makas ele geçirdi.

Polis memurlarının bez parçasını incelediği anı fırsat bilen İ.K. isimli zanlı kaçmaya çalıştı. Kısa sürede yakalanan şüphelinin üzerinden çıkan bez parçasına damıtılarak metamfetamin emdirildiği tespit edildi.

Isı yardımıyla damıtılmış uyuşturucu maddesi

Zehir tacirlerinin polis baskınlarına karşı yeni bulduğu yöntemde uyuşturucu maddenin ısı yardımıyla bez parçasına damıtıldığı, uyuşturucu maddeyi emen bez parçasının isteğe bağlı kesilerek satıldığı öğrenildi. Bursa’da ilk defa Gemlik’te bulunan yeni yöntemi tespit eden polis ekipleri olası benzer durumlara karşı gerekli inceleme ve araştırmalarına devam ediyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >