Türkiye Maarif Vakfı, Etiyopya'daki FETÖ okullarını devraldı

Maarif Vakfı
Maarif Vakfı

Türkiye Maarif Vakfı, Etiyopya’nın Harar şehrindeki Fetullahçı Terör Örgütü’ne (FETÖ) ait okulları devraldı.

Türkiye Maarif Vakfı, Etiyopya’nın Harar şehrindeki Fetullahçı Terör Örgütü’ne (FETÖ) ait okulları devraldı.

Maarif Vakfı nedir, ne iş yapar?

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ)'nün 15 Temmuz hain darbe girişimi sonrası sıkça adını duyduğumuz Maarif Vakfı ile ilgili bilgi arayan vatandaşlar meraklarını gidermeye çalışıyor. Özellikle darbe girişimi sonrası FETÖ'nün sözde eğitim kurumları bulundukları ülkelerdeki yönetimler tarafından lisans iptali ya da doğrudan müdahaleyle karşılaştı. Afrika, Asya ve Balkanlar başta olmak üzere dünyanın farklı noktalarında Türkiye'ye güvenen yönetimler, eğitim konusunda bir çıkış yol aradı. Bu noktada Türkiye Maarif Vakfı devreye girdi ve bu kurumları devraldı. İşte detaylar...

  • Maarif ne demek?
  • Arapça'dan dilimize geçen Maarif kelimesi, bilgi, kültür, eğitim ve öğretim sistemi anlamına geliyor.

Faaliyet alanları

Eğitim ve öğretimden burs ve barınmaya birçok alanda öğrencilerin ihtiyaçlarını eksiksiz karşılamayı hedefleyen Maarif Vakfı, aşağıdaki alanlarda faaliyet gösteriyor.

Eğitim-Öğretim: Vakıf, okul öncesi eğitim, ilköğretim, ortaöğretim ve yükseköğretim kurumları açıyor. Bunun yanında yaygın eğitim amaçlı kurslar, etüt merkezleri ve kültür merkezleri gibi tesisler kuruyor.

Eğitim Destek: Eğitim-öğretim sürecinin tamamlayıcı birimleri olarak kütüphaneler, laboratuvarlar, sanat ve spor tesisleri kuruyor. Ayrıca Türkiye Maarif Vakfı Kariyer Takip ve Rehberlik Sistemiyle mezunlarımızın kariyer planlamalarına destek oluyor.

Yayın: Kurum, eğitim amaçlı yayın organları kuruyor. Eğitim program ve içeriklerini geliştiriyor, üretiyor ve yayınlıyor. Eğitim metot ve usulleri ile içerik ve müfredata yönelik bilimsel araştırmalar ile AR-GE çalışmaları yapıyor. Süreli ve süresiz yayınlar yapıyor, sempozyum, konferans ve çalıştaylar düzenliyor ve bu alanda faaliyet gösteren kurum ve kuruluşlarla işbirliği yapıyor.

Burs ve Barınma: Vakıf, okul öncesi eğitimden üniversiteye kadar bütün eğitim süreçlerinde öğrencilere; eğitim amaçlı burslar ile nakdî destekler ve defter, kitap, kıyafet, bilgisayar ve yazılım gibi eğitim materyalleri ile aynî destekler sağlıyor. Eğitim kurumlarında hizmet veren ve eğitim alan kişilerin barınma ihtiyacını karşılayacak yurt, pansiyon ve lojman gibi tesisler kuruyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >