'Suriye' için yeni kavram: 'Mini Dünya Savaşı'

İdlib
İdlib

Suriye'de gerilim yeni bir boyuta geçiyor. Amerikan Kongresi Dış ilişkiler Komitesi'nin demokrat üyesi Brendan Boyle, İdlib'de 'Mini Dünya Savaşı' çıkabileceği iddiasını ortaya attı.

Son günlerde Habertürk yazarı Serdar Turgut'un dillendirdiği 'Mini Dünya Savaşı' kavramı ilk kez ABD'li bir bürokrat tarafından ortaya atıldı.

Amerikan Kongresi Dış ilişkiler Komitesi'nin demokrat üyesi, Brendan Boyle'ye ABD'nin Akdeniz'de yaptığı tatbikatlar hakkında sorulan sorulara cevaben, "Evet doğrudur bizler de askeri tatbikatlara başladık ve durum çok gergin. Hatta öyle ki bir 'Mini Dünya Savaşı' tehlikesinden bile bahsedilebilir." dedi.

Mini Dünya Savaşı tanımıyla kastedilen durum Akdeniz'de bir birine çok yakın konuşlanmış Rus ve Amerikan donanmalarının sıcak çatışmaya girmesi olarak belirtiliyor.

Küçük bir alanda bir birine bu kadar yakın bulunan iki askeri gücün olası bir provokasyon ile çatışmaya başlaması domino etkisi oluşturarak diğer ülkelerinde olaya müdahil olmasına neden olabilir ve bu durumun Mini Dünya Savaşını başlatabileceği söyleniyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >