Suudi Prens otellerini 567 milyon dolara satıyor

Prens Alwaleed bin Talal
Prens Alwaleed bin Talal

Suudi Arabistan'da yolsuzluk suçlamasıyla yaklaşık 3 ay gözaltında tutulan Suudi Arabistan'ın en zengin ismi Prens Alwaleed bin Talal otellerini satıyor.

Suudi Arabistan'ın en zengin isimlerinden olan Prens Alwaleed bin Talal otellerini Fransız AccorHotels'e satıyor.

  • Yolsuzluk suçlamasıyla gözaltına alındıktan sonra serbest kalan Suudi Arabistan'ın en zengin ismi Prens Alwaleed bin Talal’ın şirketi Kingdom Holding, Mövenpick Hotels'i AccorHotels'e satıyor.

567 milyon dolar

Kingdom Holding ile AccorHotels arasında satış için anlaşma sağlandığı ve satışın bu yılın ikinci yarısında tamamlanacağı bildirildi. Kingdom Holding'in Accor'da da yüzde 5,7 hissesi bulunuyor. Fransız AccorHotel, Movenpick'i 567 milyon dolara satın alacağını açıklamıştı. Mövenpick'in Türkiye'de de 4 oteli bulunuyor.

Prens Alwaleed bin Talal
Prens Alwaleed bin Talal
  • 1973'te İsviçre'de kurulan Mövenpick Hotels & Resorts'un 27 ülkede 84 oteli var. Şirket özellikle Avrupa ve Ortadoğu'da otelcilik alanında önemli bir güce sahip. Kingdom, bu yıl başında da Beyrut'taki Four Seasons Hotel 'de sahip olduğu hisseyi 100-115 milyon dolara satmıştı. Şirketin sahibi olan Prens Bin Talal, Suudi Arabistan'ı sarsan gözaltı dalgası sonucu iki ay Riyad'daki Ritz-Carlton Oteli'nde tutulduktan sonra 27 Ocak'ta serbest bırakılmıştı.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >