Trump açıkladı: Bağdadi'nin yerine geçecek kişi de öldürüldü

ABD Başkanı Donald Trump
ABD Başkanı Donald Trump

ABD Başkan Trump çok konuşulacak bir açıklamada daha bulundu. Trump, attığı tweette "Bağdadi'nin yerine geçmesi muhtemel bir numaralı isim ABD güçleri tarafından etkisiz hale getirildi" dedi.

ABD Başkanı Donald Trump, Twitter'dan paylaştığı mesajında, Ebubekir el-Bağdadi'nin yerine geçecek bir numaralı ismin Amerikan birlikleri tarafından öldürüldüğünü söyledi.

Ne olmuştu?

DEAŞ elebaşı Bağdadi, ABD Özel Kuvvetlerinin 8 helikopterle İdlib'in kuzeyinde düzenlediği operasyonda ölü ele geçirilmişti.

Trump, önceki gün yaptığı basın toplantısında, Bağdadi'nin bulunduğu evin altındaki tünellerden ucu kapalı olanlardan birine girdikten sonra üzerindeki intihar yeleğini patlatarak yanındaki üç çocukla birlikte öldüğünü açıklamıştı.

Operasyon öncesi Türkiye ile bilgi alışverişi

Öte yandan, Milli Savunma Bakanlığından, ABD'nin dün gece İdlib'e yönelik düzenlediği operasyon öncesi askeri makamlar arasında bilgi alışverişi ve koordinasyonda bulunulduğu açıklanmıştı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, "ABD tarafından İdlib'e dün gece yapılan operasyon öncesinde askeri makamlar arasında bilgi alışverişi ve koordinasyonda bulunulmuştur." ifadesi kullanılmıştı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >