Trump genç kıza cinsel istismarda bulunduğu iddia edilen senato adayına destek verdi

Trump
Trump

70 yaşındaki cumhuriyetçi Roy Moore, Alabama eyaletinden senato üyeliği için yarışıyor.Vahim olan ise Trump’ın desteklediği Roy Moore, Washington Post’un haberine göre iki hafta önce cinsel istismar suçundan dolayı birçok kadın tarafından şikayet edildi.

Kaç tane dava var? 
Kesin olarak bilinen davaların en büyüğü 70’li yılların sonuna doğru olanlar.Kadınların biri 14 yaşındayken diğeri de 16 yaşındayken tacize uğradığını söylüyor.Moore ise o sıralar 32 yaşında.
Kaç tane dava var? Kesin olarak bilinen davaların en büyüğü 70’li yılların sonuna doğru olanlar.Kadınların biri 14 yaşındayken diğeri de 16 yaşındayken tacize uğradığını söylüyor.Moore ise o sıralar 32 yaşında.
Peki bu duruma Moore ne diyor? 
Hakim iddiaları kesin bir şekilde reddediyor.Trump da Roy Moore’un iddialari reddettiğini ve olayın üzerinden çok fazla zaman geçtiği için mantıklı olmadığını söylüyor.’40 yıl çok uzun bir süre’ diyen Trump, 12 aralıkta olacak seçimler için Roy Moore tarafında yer alıyor.Liberal demokrat istemediğini belirten Trump, seçim sürecinde Moore’un desteklenmesi gerektiğini söyledi.
Peki bu duruma Moore ne diyor? Hakim iddiaları kesin bir şekilde reddediyor.Trump da Roy Moore’un iddialari reddettiğini ve olayın üzerinden çok fazla zaman geçtiği için mantıklı olmadığını söylüyor.’40 yıl çok uzun bir süre’ diyen Trump, 12 aralıkta olacak seçimler için Roy Moore tarafında yer alıyor.Liberal demokrat istemediğini belirten Trump, seçim sürecinde Moore’un desteklenmesi gerektiğini söyledi.
Nasıl tepkiler aldı? 
Trump’ın aksine parti arkadaşlarından çok fazla tepki alan Moore, aynı zamanda çok da destek kaybetti.Hatta bazıları adaylıktan geri çekilmesi gerektiğini bile söyledi.Trump’ın kızı İvanka Trump bile : ‘ Çocukları istismar edenler için cehennemde özel bir yer vardır.O kadınların ifadelerinden şüphe etmek için hiçbir neden yok.’ dedi.
Nasıl tepkiler aldı? Trump’ın aksine parti arkadaşlarından çok fazla tepki alan Moore, aynı zamanda çok da destek kaybetti.Hatta bazıları adaylıktan geri çekilmesi gerektiğini bile söyledi.Trump’ın kızı İvanka Trump bile : ‘ Çocukları istismar edenler için cehennemde özel bir yer vardır.O kadınların ifadelerinden şüphe etmek için hiçbir neden yok.’ dedi.
Peki Moore’un kariyeri şimdiye kadar nasıl devam etti?
Trump’ın eski danışmanı Stephan Bannon maddi destekçisi oldu.Bu destek Moor’un bu sürece gelmesinde büyük bir öneme sahip.Kendisi de bir hakim olmasına rağmen Yüksek mahkemenin kararlarını daha önce göz ardı etmişti ve eşcinselliği yasaklamak isteyen hakimlerdendi.
Peki Moore’un kariyeri şimdiye kadar nasıl devam etti? Trump’ın eski danışmanı Stephan Bannon maddi destekçisi oldu.Bu destek Moor’un bu sürece gelmesinde büyük bir öneme sahip.Kendisi de bir hakim olmasına rağmen Yüksek mahkemenin kararlarını daha önce göz ardı etmişti ve eşcinselliği yasaklamak isteyen hakimlerdendi.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >