Trump Pakistan’ı tehdit etti

Trump’tan Pakistan’a tehdit
Trump’tan Pakistan’a tehdit

ABD Başkanı Donald Trump, Twitter üzerinden Pakistan'ı tehdit etti. Taliban’la savaşmayı reddeden Pakistan’ı yardımları kesmekle tehdit eden Trump, Pakistan’a 33 milyar dolardan fazla yardım yaptıklarını iddia etti.

Yeni yıla girerken Trump'ın ilk attığı tweet gündemi sarstı. ABD Başkanı Donald Trump, 2018’in ilk tweet'inde Pakistan’ı hedefe koyarak tehdit etti.

Pakistan’ı Taliban’la savaştırmak için baskı kuran Donald Trump, son 15 yılda Pakistan’a 33 milyar dolardan fazla yardım yaptıklarını iddia ederek, “Onlar ise bize yalan ve aldatmaca dışında birşey vermedi, liderlerimizi aptal yerine koydu” ifadelerini kullandı.

2001 yılından bu yana terör saldırılarında en az 17 bin kurban veren Pakistan yönetimi, Afganistan’daki teröristlere barınak sağladıkları yönündeki suçlamalara sert tepki gösterdi. Pakistan Dışişleri Bakanı Hoca Muhammed Asıf, ABD ordusunun, Pakistan topraklarını Afganistan’da kendi çıkarlarına hizmet etmesi için kullandığını vurguladı.

Pakistan'a hayır yapmadı

ABD Başkanı Trump’ın son 15 yılda Pakistan’a verdiği paraların ülkesinin sunduğu hizmetler için olduğunu, bunun hayırseverlik amacıyla olmadığını ifade eden Asıf, “(Trump) Afganistan’daki başarısızlıklardan bizi değil buna neden olanları sorumlu tutmalı” ifadelerini kullandı. Washington yönetiminin Afganistan’daki başarısızlıklarının verdiği rahatsızlık nedeniyle sendelediğini savunan Pakistan Dışişleri Bakanı, “ABD yardımının detaylarını ve nerede, ne şekilde kullanıldığını açık oturumlarda paylaşmaya hazırız.” değerlendirmesinde bulundu.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >