Trump'tan Erdoğan'a skandal mektup: Cevap Barış Pınarı Harekatı'yla verildi

ABD Başkanı Donald Trump
ABD Başkanı Donald Trump

ABD Başkanı Trump tarafından 9 Ekim'de Cumhurbaşkanı Erdoğan'a gönderildiği iddia edilen mektubun bir kopyası Amerikan basınında yayınlandı. Skandal ifadeler içeren mektup üslubuyla tüm dünyada alay konusu olurken Beyaz Saray muhabirleri söz konusu mektubun gerçek olduğunu doğruladı.

ABD merkezli Fox Business Network kanalından sunucu Trish Regan, ABD Başkanı Donald Trump’ın Erdoğan’a gönderdiği bir mektubu paylaştı. Mektubun Türkiye'nin Suriye'ye yönelik Barış Pınarı Harekatı'nı başlattığı 9 Ekim'de yazıldığı görülüyor.

Basına servis edilen skandal mektup ilerleyen saatlerde Beyaz Saray tarafından da teyit edildi.

Regan’ın Twitter üzerinden paylaştığı mektuptaki bazı ifadeler şöyle:

  • "...Sayın Başkan, İyi bir anlaşma için çalışalım. Binlerce kişinin katledilmesinden sorumlu olmak istemiyorsun, ben de Türkiye’nin ekonomisini mahvetmekten sorumlu olmak istemiyorum ve ederim de. Pastör Brunson konusunda sana bir örnek sunmuştum..."

Mektubun üzerinde 9 Ekim 2019 tarihi olduğu görülüyor. Türkiye'nin diplomasi nezaketlerinden uzak mektuba cevabı aynı gün teröristlere yönelik Barış Pınarı Harekatı'yla verdiği yorumları yapılıyor.

Harekatın ardından en büyük tepki ABD'den gelmiş, senatörler arasında çok sayıda isim Başkan Trump'a 'Teröristleri koruma' çağrısında bulunmuştu.

Gazeteci Ahmet Hakan, üst düzey bir devlet görevlisine dayandırdığı bilgilerle Mektubun Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından arabuluculuk teklifi reddedilerek çöpe atıldığını yazdı.

Mektup ABD'de alay konusu oldu

ABD Başkanı Donald Trump'ın Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a hitaben yazdığı 9 Ekim tarihli mektup ABD'de alay konusu oldu.

Amerikan yayın kuruluşu CNN sunucularından Don Lemon, Trump’ın gönderdiği mektubu ekrana yansıtırken gülme krizine girdi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >