Türk askeri Münbiç’e girdi: Türk bayraklı zırhlı araçlar devriyede

Türk ve Amerikan askerleri Münbiç kırsalında ortak devriyeye başladı.
Türk ve Amerikan askerleri Münbiç kırsalında ortak devriyeye başladı.

Türkiye-ABD arasındaki PKK'nın çekilmesi konusunda varılan mutabakatın ardından Türk ve Amerikan askerleri Münbiç kırsalında ortak devriyeye başladı.

Türk askeri bölge güvenliğini sağlamak için Münbiç'e giriş yaptı.
Türk askeri bölge güvenliğini sağlamak için Münbiç'e giriş yaptı.

Ankara ile Washington arasında yapılan ikili anlaşma neticesinde PKK'nın Münbiç'ten çekilmesi konusunda fikir birliğine varılırken, bölgede teröristlerin çekilişinin hemen ardından Türk askeri bölge güvenliğini sağlamak için Münbiç'e giriş yaptı. Konvoylar ile yapılan girişte Türk bayraklı zırhlı araçlar ile askerler dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan : Münbiç’te şu anda devriye gezme olayı başladı

Türk askerinin Münbiç'in dış mahallerinde devriye faaliyetlerine başlamasıyla ilgili açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Münbiç'te şu anda devriye gezme olayı başladı" dedi.

Başbakan Yıldırım’dan Münbiç açıklaması

Başbakan Binali Yıldırım da, Türk askerinin bugün Suriye'de Münbiç bölgesinde göreve başladığını söyledi.

Başbakan Yıldırım, "Bugün itibarıyla askerimiz Münbiç'te de göreve başladı. Oradan da bu terör unsurlarını temizlemek için çalışmaları Amerika ile yapıyorlar" dedi.

TSK’dan Münbiç açıklaması geldi

TSK'nın Menbiç açıklamasında şu ifadeler kullanıldı:

  • "Daha önce mutabık kalınmış Münbiç Yol Haritası ve Güvenlik Prensipleri doğrultusunda, Fırat Kalkanı Harekât alanı ile Münbiç arasında kalan hatta TSK ve ABD Silahlı Kuvvetleri unsurları tarafından 18 Haziran 2018 tarihinden itibaren bağımsız devriye faaliyetlerine başlanmıştır."
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >