Türkiye, MEBİM'i sevdi

Millî Eğitim Bakanlığı İletişim Merkezi 444 0 632 danışma hattı üzerinden ulaşılıyor.
Millî Eğitim Bakanlığı İletişim Merkezi 444 0 632 danışma hattı üzerinden ulaşılıyor.

Milli Eğitim Bakanlığı İletişim Merkezi (MEBİM), 31 Mart'ta e-Devlet'te de hizmete başlamıştı. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, MEBİM üzerinden 2 milyon 709 bin 251 kişinin bilgi edinme, istek, görüş, öneri, ihbar ve şikayet başvurusu yaptığını açıkladı. Peki MEBİM'den şikayet nasıl yapılır? İşte tüm detaylar.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Bakanlığımıza 1 Ocak-30 Kasım 2018'de CİMER üzerinden 178 bin 191, MEBİM'den 2 milyon 709 bin 251 bilgi edinme, istek, görüş, öneri, ihbar ve şikayet başvurusu yapıldı." değerlendirmesinde bulundu.

Selçuk, Milli Eğitim Bakanlığı İletişim Merkezi'nden (MEBİM) 1 Ocak-30 Kasım 2018 tarihlerinde çağrı yoluyla toplam 2 milyon 709 bin 251 bilgi edinme, talep, görüş, öneri, idari konular ve uygulama desteği başvurusu geldiğini ifade etti.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, MEBİM'e yapılan başvurularla ilgili açıklama yaptı.
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, MEBİM'e yapılan başvurularla ilgili açıklama yaptı.
  • Bakanlığa yapılan başvurulara, mevzuat kapsamında yasal süre içinde cevap verildiğini, MEBİM üzerinden gelen başvuruların yaklaşık yüzde 95'inin anında yanıtlandığını aktaran Selçuk, inceleme, araştırma gerektiren ya da görüş ve öneri olarak değerlendirilen başvuruların, ilgisine göre merkez veya taşra teşkilatına 3 iş günü içinde cevaplanmak üzere iletildiğini kaydetti.

Milli Eğitim Bakanlığı İletişim Merkezi MEBİM, 31 Mart'ta e-Devlet'te hizmete başlamıştı.

MEBİM nedir?

Van'da 2012'de meydana gelen 7,2 büyüklüğündeki depremin ardından sosyal sorumluluk projesi olarak hizmete açılan "MEBİM 147" çağrı merkezi, depremzedelerin hayata tutunarak yaşadıkları travmayı atlatmalarına yardımcı olmuştu.

Eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak amacıyla öğrenci, veli, öğretmen ve diğer vatandaşlardan gelen her türlü bilgi edinme başvurusu, soru, talep, görüş, öneri, ihbar ve şikayeti en geç 3 gün içinde sonuçlandıran "MEBİM 147", kuruluşunun 6. yılında yeni bir platformda da hizmete başlamıştı.

Bu yıl 11 aylık sürede MEBİM'e 2 milyon 709 bin 251 şikayet, talep ve istek yapıldı.
Bu yıl 11 aylık sürede MEBİM'e 2 milyon 709 bin 251 şikayet, talep ve istek yapıldı.

Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk´un talimatıyla Alo 147 hattı kamuoyunda şikâyet hattı olarak algılanan ve öğretmenlerin şikâyet konusu edildiği gerekçesiyle kaldırıldı.

Öğretmen odaklı hizmet

Millî Eğitim Bakanlığı İletişim Merkezi 444 0 632 danışma hattı öğretmen odaklı hizmet verecek. Bu kapsamda, öğretmenler, yer değiştirme işlemleri, maaşlar, ek ders ücretleri, mesleki çalışmaları, eğitim ve öğretim ödeneği, özlük işlemleri, sosyal tesis ve lojman kullanımı, yurt dışı görevlendirmeleri gibi konularda; öğretmen adayları ise ilk atama işlemleri, kadro talepleri gibi Bakanlığın görev alanındaki bütün konularda hizmet alabilecek.

  • MEBİM 444 0 632

Milli Eğitim Bakanlığı İletişim Merkezi'ne (MEBİM) şikayet başvuruları nasıl yapılır?

Vatandaşlar, Bakanlığın iletişim hattı aracılığıyla Bakanlık mevzuatı, Bakanlıkça yapılan motorlu taşıt sürücü kursu, protokol sınavları, yeterlilik sınavları, unvan değişikliği ve görevde yükselme sınavları, yabancı hükümet burs işlemleri, yaygın eğitim kursları, sertifika programları, Bakanlığın ihaleleri, özel okul açma kapatma, kurs açma ve kapatma, kurum çalışma usul ve esasları gibi konularda danışmanlık hizmeti alabilecek.

MEBİM'den öğretmen ve öğrencinin yanı sıra vatandaşlar da yaralanabiliyor.
MEBİM'den öğretmen ve öğrencinin yanı sıra vatandaşlar da yaralanabiliyor.

Okula gönderilmeyen öğrencilerin sesi

MEBİM, Okula gönderilmediği iddiasıyla İletişim Merkezi'ni arayan öğrencilerin de sesi oldu. Başvuru yapan öğrencilerin eğitim öğretim hayatına devam etmesi sağlandı.

Şikayetçilerin isimleri gizli kalacak

MEB’in şikayet hattında şikayette bulunanlar isimlerinin gizli kalmasını talep edebiliyor.

Şikayet hattına iletilecek her türlü şikayet, eğer mümkünse en geç üç iş günü içerisinde sonuçlandırılıyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >