Türkiye, Pakistan ve Malezya'dan İslamofobi'yle mücadele için önemli karar

Türkiye, Pakistan ve Malezya ortaklığında kurulacak  televizyonla ilgili çalışmaların başladığı resmen duyuruldu.
Türkiye, Pakistan ve Malezya ortaklığında kurulacak televizyonla ilgili çalışmaların başladığı resmen duyuruldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Malezya Başbakanı Mahathir Muhammed ve Pakistan Başbakanı İmran Han ile BM'de üçlü bir toplantı yaptı. Toplantıda alınan ortak kararı Pakistan Başbakanı Han, sosyal medya hesabından duyurdu. Han, Türkiye, Pakistan ve Malezya'nın İslamofobi'nin ortaya çıkardığı zorluklarla mücadele etmek için İngilizce dilinde ortak bir televizyon kanalı kurma kararı aldığını duyurdu.

İslamofobi'ye karşı mücadele edilecek

Han, toplantıya ilişkin sosyal medya hesabından, "Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Mahathir ve ben bugün yaptığımız toplantıda üç ülke olarak ortaklaşa, İslamofobi'nin ortaya çıkardığı zorluklarla mücadele etmek ve yüce dinimiz İslam hakkında yanlış bilinenleri düzeltmek için İngilizce dilinde bir kanal kurma kararı aldık." paylaşımında bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Malezya Başbakanı Mahathir Muhammed ve Pakistan Başbakanı İmran Han BM'de üçlü bir toplantı yapmıştı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Malezya Başbakanı Mahathir Muhammed ve Pakistan Başbakanı İmran Han BM'de üçlü bir toplantı yapmıştı.

"Müslümanların tarihini anlatan film ve diziler üretilecek"

Kişilerin Müslümanlara karşı birleştiren yanlış algılamaların bu yolla düzeltileceğini belirten Han, "Dini değerlere hakaret meselesi doğru bir şekilde anlatılacak, insanları bilgilendirmek ve eğitmek için Müslümanların tarihini anlatan film ve diziler üretilecek ve Müslümanlara özel bir medya hayata geçecek." ifadelerini kullandı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >