Türkiye'ye bu yaz bir milyon Ukraynalı turist bekleniyor

Antalya
Antalya

Türkiye ile Rusya arasındaki ilişkilerin yumuşamasının ardından Rus turist sayısında bu yıl önemli artış beklenirken bir iyi haber de Ukrayna'dan geldi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun şubat ayı başında Türkiye ile Ukrayna arasında pasaportsuz seyahat edileceği müjdesini vermesinin ardından, turizmciler Ukrayna'daki tanıtım çalışmalarına hız verdi. Havayolu şirketleri de artan talebe yanıt vermek için sefer sayısını artırmak için çalışmalara başladı. Ukrayna Başbakanı Vladimir Groysman'ın 14 Mart'ta Türkiye'ye yapacağı ziyarette, anlaşmanın imzalanarak yürürlüğe girmesi bekleniyor. Uygulamanın başlamasıyla iki ülke vatandaşları, pasaport ve vize olmadan sadece kimlik kartlarıyla karşılıklı olarak diğer ülkeye sehayat edebilecek.















1 milyon turist
Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Başkanı Başaran Ulusoy, 2017 sezonunda Ukrayna'dan 1 milyonun üstünde turist geleceğini açıkladı.

Ulusoy, “Türk turizmini geliştirecek ve turizm gelirlerini artıracak olan, Türkiye ile Ukrayna arasında pasaportsuz seyahat etmeyi sağlayacak düzenleme için başta hükümetimiz olmak üzere, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nu, Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı'yı tebrik ediyorum. Türkiye 2017 yılında yine hedeflerine ulaşacak. Umutla yola devam ediyoruz” dedi.
1 milyon turist Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Başkanı Başaran Ulusoy, 2017 sezonunda Ukrayna'dan 1 milyonun üstünde turist geleceğini açıkladı. Ulusoy, “Türk turizmini geliştirecek ve turizm gelirlerini artıracak olan, Türkiye ile Ukrayna arasında pasaportsuz seyahat etmeyi sağlayacak düzenleme için başta hükümetimiz olmak üzere, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nu, Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı'yı tebrik ediyorum. Türkiye 2017 yılında yine hedeflerine ulaşacak. Umutla yola devam ediyoruz” dedi.
'Talep çok iyi'
OTI Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Bektaş, 2017'de turist sayısı açısından 2015'e yakın rakamlara ulaşılacağını belirterek, “Ukrayna pazarı çok iyi gidiyor” dedi.

Bektaş, “Türkiye'nin sunduğu fiyat-kalite dengesi, tarihi değerler, iklim ve coğrafyası pek çok destinasyona göre ön sıralara çıkmasında önemli bir etken. Bu sezon ve önümüzdeki yıllarda da Türkiye'nin yerini koruyacağına ve dünyanın en dikkat çeken, ziyaret edilen destinasyonlardan biri olacağına inanıyoruz” diye konuştu.
'Talep çok iyi' OTI Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Bektaş, 2017'de turist sayısı açısından 2015'e yakın rakamlara ulaşılacağını belirterek, “Ukrayna pazarı çok iyi gidiyor” dedi. Bektaş, “Türkiye'nin sunduğu fiyat-kalite dengesi, tarihi değerler, iklim ve coğrafyası pek çok destinasyona göre ön sıralara çıkmasında önemli bir etken. Bu sezon ve önümüzdeki yıllarda da Türkiye'nin yerini koruyacağına ve dünyanın en dikkat çeken, ziyaret edilen destinasyonlardan biri olacağına inanıyoruz” diye konuştu.
 Haftada 28 sefer
Bir havayolu şirketinin yönetim kurulu başkanı Murat Ersoy; Rusya'da 12, Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT) bölgesinde ise toplamda 17 yeni noktaya daha uçuş başlatacaklarını açıkladı. 2017'de açılacak 17 yeni hatla, Antalya'dan 1500, İstanbul'dan ise 4 bine yakın sefer düzenlemesi ve bu seferlerle toplam 1 milyon yolcu taşınması planlanıyor.

Ersoy, “Bu noktaları seçmemizde, bölge ile gerçekleşen ticari ilişkilerin yoğunluğu, ülkeler arasındaki yatırım hacmi, bölge halkının Türkiye'ye ilgisi ve yıllık seyahat bütçeleri en önemli kriterler oldu. İstanbul'un yanısıra Antalya'dan da bu bölgelere direkt tarifeli seferlerin başlayacak olması, sektörde adeta bir canlılık yaratacak.

Rusya'nın 12 şehrinden haftada 120'den fazla uçuş, Kazakistan'ın 5 şehrinden haftada 21 uçuş, Moldovya'dan haftada 9 uçuş ve Ukrayna'nın 5 şehrinden haftada 28 uçuş ile bu ülkeler İstanbul ve Antalya'ya bağlanacak” dedi.
Haftada 28 sefer Bir havayolu şirketinin yönetim kurulu başkanı Murat Ersoy; Rusya'da 12, Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT) bölgesinde ise toplamda 17 yeni noktaya daha uçuş başlatacaklarını açıkladı. 2017'de açılacak 17 yeni hatla, Antalya'dan 1500, İstanbul'dan ise 4 bine yakın sefer düzenlemesi ve bu seferlerle toplam 1 milyon yolcu taşınması planlanıyor. Ersoy, “Bu noktaları seçmemizde, bölge ile gerçekleşen ticari ilişkilerin yoğunluğu, ülkeler arasındaki yatırım hacmi, bölge halkının Türkiye'ye ilgisi ve yıllık seyahat bütçeleri en önemli kriterler oldu. İstanbul'un yanısıra Antalya'dan da bu bölgelere direkt tarifeli seferlerin başlayacak olması, sektörde adeta bir canlılık yaratacak. Rusya'nın 12 şehrinden haftada 120'den fazla uçuş, Kazakistan'ın 5 şehrinden haftada 21 uçuş, Moldovya'dan haftada 9 uçuş ve Ukrayna'nın 5 şehrinden haftada 28 uçuş ile bu ülkeler İstanbul ve Antalya'ya bağlanacak” dedi.
'İkiye katlanır'
Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin, Ukrayna'dan gelecek turist sayısının bu yıl katlanacağını belirterek, “Ukrayna pazarı bu yıl 1 milyonu zorlayabilir, hatta pasaportsuz girişle 1 milyonun da üzerine çıkar diye düşünüyorum” dedi. Ukrayna'dan 2016 yılında yaklaşık 572 bin turist geldiğini anımsatan Çetin, “Bu sayı bu yıl ikiye katlar” diye konuştu.
'İkiye katlanır' Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin, Ukrayna'dan gelecek turist sayısının bu yıl katlanacağını belirterek, “Ukrayna pazarı bu yıl 1 milyonu zorlayabilir, hatta pasaportsuz girişle 1 milyonun da üzerine çıkar diye düşünüyorum” dedi. Ukrayna'dan 2016 yılında yaklaşık 572 bin turist geldiğini anımsatan Çetin, “Bu sayı bu yıl ikiye katlar” diye konuştu.
2017 rekorla başladı
Antalya Kent Konseyi Turizm Çalışma Grubu Başkanı ve NBK Touristik Genel Müdürü Recep Yavuz, “Rusya başta olmak üzere BDT ülkelerini içeren pazarda 2016 Ocak-Şubat aylarında Antalya'ya toplam 1398 turist gelirken, bu yıl aynı dönemde Rus turist sayısı 27 bin 75 kişiye yükseldi. BDT-Rus pazarındaki iki aylık dönemdeki değişimin yüzde 1837 oldu. Sadece şubat ayında geçen yıl 360 olan BDT ve Rusya pazarındaki turist sayısı yüzde 3 bin 422 artışla 12 bin 679'a çıktı. Bu artış oranı 35 kattan fazla oldu. BDT-Rusya pazarında eylül ayı sonuna kadar da ciddi oranda yükseliş devam edecek. Bu ülkelerden toplam 3 milyon 400 bin turist bekliyoruz” dedi.
2017 rekorla başladı Antalya Kent Konseyi Turizm Çalışma Grubu Başkanı ve NBK Touristik Genel Müdürü Recep Yavuz, “Rusya başta olmak üzere BDT ülkelerini içeren pazarda 2016 Ocak-Şubat aylarında Antalya'ya toplam 1398 turist gelirken, bu yıl aynı dönemde Rus turist sayısı 27 bin 75 kişiye yükseldi. BDT-Rus pazarındaki iki aylık dönemdeki değişimin yüzde 1837 oldu. Sadece şubat ayında geçen yıl 360 olan BDT ve Rusya pazarındaki turist sayısı yüzde 3 bin 422 artışla 12 bin 679'a çıktı. Bu artış oranı 35 kattan fazla oldu. BDT-Rusya pazarında eylül ayı sonuna kadar da ciddi oranda yükseliş devam edecek. Bu ülkelerden toplam 3 milyon 400 bin turist bekliyoruz” dedi.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >