Yeni Zelanda Başbakanı'ndan Trump'a çağrı: Müslümanlara sevgi duy

Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern
Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern

Yeni Zelanda Başbakanı Ardern, Christchurch kentinde Cuma namazı sırasında iki camiye düzenlenen terör saldırısının ardından kendisini arayıp “Nasıl yardım edebilirim?” diye soran ABD Başkanı Trump’a verdiği yanıta ilişkin, “Mesajım, 'tüm Müslüman topluluklar için sempati ve sevgi' oldu" ifadesini kullandı.

Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern, Christchurch kentinde 50 Müslümanın şehit olduğu iki camiye düzenlenen terör saldırısının ardından kendisini arayan ABD Başkanı Donald Trump'tan tüm Müslüman topluluklarına 'sempati ve sevgi' göstermesini talep etti.

Yeni Zelanda yerel basınındaki haberlere göre, başkent Wellington'daki Parlamento binasında basına konuşan Başbakan Ardern, terör saldırısının ardından Trump ile gerçekleştirdiği görüşmeye ilişkin bilgi paylaştı.

Trump'ın Yeni Zelanda'ya nasıl yardım edebileceği sorusu üzerine verdiği yanıta ilişkin Ardern, "Mesajım, 'tüm Müslüman topluluklar için sempati ve sevgi' oldu." ifadesini kullandı.

Yeni Zelanda'da terör kurbanları için iki dakikalık saygı duruşu

Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern, Christchurch kentinde 15 Mart'ta iki camiye yönelik terör saldırısında hayatını kaybedenler için cuma günü ülke genelinde iki dakikalık saygı duruşunda bulunulacağını söyledi.

Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern terör saldırısının ardından ülkedeki Müslüman derneklerine taziye ziyaretinde bulundu.
Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern terör saldırısının ardından ülkedeki Müslüman derneklerine taziye ziyaretinde bulundu.
  • Yerel basında çıkan haberlere göre Ardern, Yeni Zelanda'da cuma günü terör saldırısının kurbanları için iki dakikalık saygı duruşunda bulunulacağını ve kadınlardan Müslümanlarla dayanışma göstermeleri için başörtüsü takmalarının istendiğini bildirdi.

Terör saldırısının ardından dünya liderlerinin sosyal medya konusunda "topluca hareket etmesini" gerektiren meseleler olduğuna işaret eden Ardern, "sosyal medyada karşılaşılan bazı sorunların vaka bazında çözülemeyeceğini" kaydetti.

Yeni Zelanda Başbakanı şunları kaydetti:

  • "Bu sadece Yeni Zelanda'nın meselesi değil. Gerçek şu ki sosyal medya platformları, şiddeti teşvik etmek ve yaymak için kullanıldı. Gereken şey, hepimizin bir cephede birleşmesi."
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >