Tarihi mitingde 'bayram havası'

AK Parti'nin Büyük İstanbul Mitingi
AK Parti'nin Büyük İstanbul Mitingi

AK Parti'nin Büyük İstanbul mitingi için vatandaşlar Yenikapı'ya akın etti.

AK Parti tarafından Yenikapı Miting Alanı'nda gerçekleşen "Büyük İstanbul Mitingi"ne vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.

Mitingin gerçekleştirileceği alana konuşmaların yapılacağı dev bir platform kuruldu. "Büyük Türkiye Güçlü Lider İster" yazılarının yer aldığı platforma iki dev ekran yerleştirildi.

Ayrıca meydanın birçok yerine vatandaşların mitingi daha rahat takip etmeleri için dev ekranlar yerleştirildi, vinçlere hoparlörler takıldı. Alana "Büyük Türkiye Güçlü Lider İster" yazılı dev pankartla AK Parti ve Türk bayrakları da asıldı.

Saat 17.00'de başlayacak miting için vatandaşlar alana gelmeye başlarken, güvenlik noktalarından alana girenlere AK Parti ve Türk bayraklarının yanı sıra su ve yağmurluk dağıtıldı.

Öte yandan alanda sağlık görevlileri sedyelerle beklerken, alan dışında çok sayıda ambulans hazır tutuldu. Vatandaşların ihtiyaçları için çok sayıda seyyar mescit ve tuvalet de alana kuruldu.

Miting meydanı izdiham yaşanmaması için bariyerlerle kısım kısım ayrıldı.

Televizyon kanalları ve medya mensupları mitingi kendilerine ayrılan platform ve meydan içerisinden takip etti.

Mitinge, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yanı sıra Başbakan Binali Yıldırım ile bakanlar ve milletvekili adayları katıldı.

Mitinge ulaşım

Miting düzenleme komitesi, miting alanına ulaşmak içi̇n toplu ulaşımı kullanma çağrısında bulundu.

Miting nedeniyle bazı yollar trafiğe kapatılırken, Yenikapı Mitingi Alanı'na rahat ulaşım sağlanabilmesi ve trafikte sorun yaşanmaması için, Marmaray, metro, otobüs ile deniz ulaşımında seferler artırıldı. Kazlıçeşme metro istasyonundan miting alanına ulaşım için servis otobüsleri de konuldu.

Yenikapı Miting Alanı'nda düzenlenecek mitingin saat 17.00'de başladı.

Eski Başbakan Tansu Çiller
Eski Başbakan Tansu Çiller
  • Çiller Yenikapı'da: Milli şuurla buradayım
  • Eski başbakan Tansu Çiller, AK Parti'nin Yenikapı mitingine katılmak için alana geldi. Burada gazetecilerin sorularını yanıtlayan Çiller, "Bugün bu milli şuurla buradayım. Karşımızda ve yakın zamanda seçimler var. Herkes bir söz söyler, ama son sözü millet söyler" dedi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >