Yine bulunamadı: Mezarlıkta ağlayan kız olayı gizemini koruyor

Çorum'da "mezarlıkta ağlayan kız" iddiası
Çorum'da "mezarlıkta ağlayan kız" iddiası

Çorum'da dört gün süresince akşam saatlerinde geldiği mezarlıktaki bir kabrin başında gözyaşı döktüğü iddia edilen genç kızın bulunması için polis ekiplerince başlatılan çalışmalardan yine sonuç çıkmadı.

Kent merkezinde, 28 Nisan'dan itibaren akşam saatlerinde Ulu Mezarlık'taki bir kabrin başına gelerek ağladığı öne sürülen kızın bulunması için belediye ve polis ekiplerince başlatılan çalışmalar sürüyor.

Kimliği henüz tespit edilemeyen genç kızın dün akşam yeniden aynı yere gelebileceği ihtimalini değerlendiren ekipler, mezarlığın ziyarete kapatıldığı saat 19.00'dan itibaren bölgede çalışma yaptı.

Kabristanın giriş ve çıkışlarındaki cadde ile sokakları araç ve yaya trafiğine kapatan polisler, güvenlik şeridi de oluşturarak vatandaşları mezarlık çevresinden uzak tuttu.

Sık sık mezarlık ile çevresinde el fenerleriyle arama yapan ekipler, kızın gözyaşı döktüğü iddia edilen, 1982 yılında vefat eden Fatma Ç'ye ait kabristanın çevresine yerleştirilen gece görüşlü kamera ve fotokapanları da kontrol etti.

DENİZ KABUĞU BIRAKTI

Asayiş ve Yunus ekiplerinden oluşan çok sayıda polis, 30 Nisan gecesi mezarlığa yönlendirildi. Polis, mezarlık önünde toplanan meraklı vatandaşları uzaklaştırdı. Ancak aramalardan yine sonuç alınamadı.

Önceki gece yarısı siyah kıyafetli kız 5. kez aynı mezarın başına gitti. Polis harekete geçince yine gözden kayboldu. Kızın Fatma Ç.’nin mezarının üstüne deniz kabuğu koyduğu tespit edildi. Polis mezarlığı didik didik aradı, ancak sonuç alınamadı.

Ekiplerin mezarlık ve çevresinde yaklaşık 8 saat süren aramalarından herhangi bir sonuç alınamadı. Gizemli olay kentte dedikodulara da yol açınca, Çorum Belediyesi genç kızın bulunması için mezarın yakınındaki bir ağaca güvenlik kamerası yerleştirdi. Kameranın görüntüleri, mezarlık görevlileri ve polis tarafından takip edilecek.

Belediye Başkanı Zeki Gül “Bir vatandaşımız 17-18 yaşında olduğu tahmin edilen siyah giyimli bir kişinin, ‘Beni neden bırakıp gittin?’ diye ağladığını duyunca araştırma yapmış. Kimseyi görememişler. Yakınını kaybettikten sonra mezarlıklarla ilgili duygusal hale bürünmüş bir vatandaşımız olduğunu düşünüyorum. Bugüne kadar tespit edilmiş bir durum yok” dedi.

Polise mukavemette bulunan 4 kişiye gözaltı

Bu arada, meraklı vatandaşlar bölgede ekiplerin çalışmalarına yoğun ilgi gösterdi. Dün akşama doğru mezarlık çevresinde toplanmaya başlayan vatandaşlar, kısa süreli yağmura rağmen genç kızın bulunması için yürütülen çalışmaları yakından izledi.

Cep telefonlarıyla mezarlığın ve ekiplerin fotoğrafları ile görüntülerini çeken vatandaşlar, gece geç saatlere kadar bölgeden ayrılmadı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >