Edremit'te gezilecek en iyi 9 yer

Edremit'te gezilecek en iyi yerleri sizler için derledik.
Edremit'te gezilecek en iyi yerleri sizler için derledik.

Balıkesir'in Edremit ilçesinde gezilecek birbirinden güzel yerleri sizler için derledik. İşte Edremit'te gezilmesi gereken 9 yer.

İÇİNDEKİLER

Ege Denizi'nin kıyısında yer alan Edremit, tarihi dokularıyla ve doğasıyla ziyaret edebileceğiniz bir yer. Edremit'te gezilecek yerler içerisinde geçmişe dair izlerle ya da mavi ve yeşilin tonlarıyla sık sık karşılaşmanız mümkün.

Kaz Dağları Milli Parkı

Edremit gezinizde mutlaka uğramanız gereken noktalardan birisi Kaz Dağları'dır. Antik Çağ'da İda Dağı olarak anılmaktadır. En temiz oksijene sahip Kaz Dağları, birbirinden farklı bitki türlerine ev sahipliği yapmaktadır. Kaz Dağları yamaçlarında kızılçam, meşe ve karaçam ağaçları yer almaktadır. Kaz Dağları'na giderseniz doğanın içinde olduğunuzu rahatlıkla hissedebilir, keyifli vakit geçirebilirsiniz.

Sütüven Şelalesi

Edremit'in Zeytinli ilçesinde bulunan Sütüven Şelalesi, Kaz Dağları'nın eteklerinde yer almaktadır. Sütüven Şelalesi'nden akan su ile Hasanboğuldu Göleti oluşmuştur. Zeytin ve zeytinyağıyla ünlü olan Edremit'in bu doğal güzelliği de zeytin ağaçları arasında bulunmaktadır. Denizden 798 metreye yakın bir yükseklikte olan Sütüven Şelalesi, buz gibi suyuyla görülmesi gereken doğal bir oluşumdur.

Darıdere Tabiat Parkı

Edremit'in parklarından biri olan Darıdere Tabiat Parkı, Kaz Dağları eteklerinde doğal bir güzelliktir. Park alanında birbirinden farklı ağaç çeşitleri ve bitki türleri bulunmaktadır. Aynı zamanda parkın içerisinde bir de gölet bulunmaktadır. Piknik yapmak için ise ideal bir yerdir. Doğayla iç içe olmak, ağaçlar arasında dolanmak isteyenlerin gitmeyi tercih edebileceği bir noktadır.

Edremit Körfezi

Edremit Körfezi, Kaz Dağı ile Madra Dağları arasında yer almaktadır. Anadolu'nun Ege Denizindeki en kuzey körfezi olarak bilinmektedir. Tatil noktası olarak tercih edilen Edremit Körfezi, sörf yapmak isteyenlerin mutlaka gitmesi gereken bir yerdir. Edremit Körfezi bölgesi zeytin yağı üretiminde ve papalina avcılığında önemli bir noktadır. Doğal güzelliklerinin yanında Edremit Körfezi'nde tarihi dokularla da karşılaşabilirsiniz.

Altınoluk

Edremit-Küçükkuyu arasında yer alan Altınoluk, Edremit'te gezilecek yerler arasındaki tatil noktalarından biridir. Mavi bayraklı plajları, yemyeşil doğası ile görülmesi gereken yerler listesindedir. Altınoluk kıyısından kalkan tekne turları ile mavinin tonlarına açılmanız mümkün. Aynı zamanda tekne turları ile Fener Burnu, Narlı Koyu, Avcılar Koyu ve Mıha Burnu gibi yerleri de görebilirsiniz.

Atandros Antik Kenti

Edremit ilçesi, Altonoluk beldesi yakınlarında bulunan Atandros Antik Kenti, tarihi yapılar arasında yer alır. Pelasglar tarafından kurulan Atandros Antik Kenti'nin M.Ö. 10. yüzyılda kurulduğu düşünülmektedir. Başlarda Thrakialı Mysialılar’ın yerleştiği sanılan bölgede yapılan araştırmalar ile ilerleyen zamanlarda, Pelasglar'ın yerleşkesi haline geldiği görülmüştür. Bölgede yapılan kazı çalışmalarında ise lahit mezarlar çıkarılmıştır.Tarihi yerleri görmek ve geçmişin izlerine yakından bakmak isteyenlerin mutlaka görmesi gereken bir yerdir.

Derman Kaplıcaları

Tatil yaparken sağlığınız içinde bir şeyler yapmak istiyorsanız Derman Kaplıcaları'na uğrayabilirsiniz. Bostancı Köyü sınırlarında bulunan Derman Kaplıcaları, suyunda bulunan mineraller ile çeşitli hastalıklar için fayda sağlamaktadır.

Sarıkız Tepesi

Kaz Dağı tepelerinde bulunan Sarıkız Tepesi, oldukça yüksek bir konumda bulunur. Sarıkız Tepesi ile Edremit'in doğal güzelliklerini, doğanın etkileyici görüntüsünü yukarıdan izleyebilirsiniz.

Sarıkız Tepesi, efsanelere konu olan bir yerdir. Anlatılan hikayelere göre Ayvacık'ın bir köyünde, Sarıkız adında bir kız dünyaya gelmiştir. Annesini kaybeden Sarkız, babası ile yaşar ve yaşadığı bölgeden gitmek ister. Kaz Dağı'nın eteklerindeki Kavurmacılar Köyü'ne yerleşirler.Baba günün birinde hacca gitmek ister ve kızını komşuya emanet eder. Bölgedeki delikanlılar kıza talip olur fakat Sarıkız kimseyi kabul etmez.

Sarıkız kimseyi kabul etmeyince hakkında dedikodular çıkartılır. Hacdan dönen baba, kızı ile ilgili kötü şeyler duyunca kızını şimdilerde Sarıkız Tepesi olarak bilinen tepeye çıkartır. Kızına zarar veremez ve onu orada bırakır. Tepenin adı Sarıkız olarak kalır.

Tahtakuşlar Köyü

Edremit ve Çanakkale yolu üzerinde bulunan Tahtakuşlar Köyü, Şaman Köyü olarak da bilinmektedir. Köyde aynı zamanda örük kültürünü simgeleyen eşya ve objelerin sergilendiği Tahtakuşlar Etnografya Müzesi bulunmaktadır. Edremit'te gezilecek yerler arasına Tahtakuşlar Köyü eklenebilir.