Bu haftanın film ödevi

Film Listesi Kapak
Film Listesi Kapak

Bu hafta sizler için birbirinden güzel filmlerle dolu, yepyeni bir liste ile karşınızdayız

İşte sizin için hazırladığımız haftalık film listemiz

Zor Hayatlar
Yönetmen: Steven Soderbergh12 yaşındaki Aaron Kurlander'ın heyecanlı ve etkileyici öyküsü... Büyük buhran döneminde hayatını, zekâsı ve maceraya olan korkusuz açlığı ile dayanılır kılmaya çalışan bir çocuk... Babası sürekli iş seyahatine çıkan Aaron’un annesi de sanatoryuma (özellikle verem hastalığına yakalanmış kimselerin sağaltılmaları, iyileştirilmeleri için kurulmuş sağlık kuruluşu) yatırılınca, hayatını yıkın dökük bir otel odasında kendisi gibi olan çocuklarla geçirmek zorunda kalır. Aaron, düşlerinde pilot Charles Lindbergh'in danışmanlığını yapmaktadır ancak paralar suyunu çekmektedir. Durum onu korkutmaz, yasadışı yollardan para kazanmanın yollarını düşünürken annesi ve babası için müthiş karakterler yaratmaktadır.
Zor Hayatlar Yönetmen: Steven Soderbergh12 yaşındaki Aaron Kurlander'ın heyecanlı ve etkileyici öyküsü... Büyük buhran döneminde hayatını, zekâsı ve maceraya olan korkusuz açlığı ile dayanılır kılmaya çalışan bir çocuk... Babası sürekli iş seyahatine çıkan Aaron’un annesi de sanatoryuma (özellikle verem hastalığına yakalanmış kimselerin sağaltılmaları, iyileştirilmeleri için kurulmuş sağlık kuruluşu) yatırılınca, hayatını yıkın dökük bir otel odasında kendisi gibi olan çocuklarla geçirmek zorunda kalır. Aaron, düşlerinde pilot Charles Lindbergh'in danışmanlığını yapmaktadır ancak paralar suyunu çekmektedir. Durum onu korkutmaz, yasadışı yollardan para kazanmanın yollarını düşünürken annesi ve babası için müthiş karakterler yaratmaktadır.
Suç Zamanı
Yönetmen: Nacho VigalondoYeni taşındı evinde kendi halinde bir adam olan Hector, dürbünüyle ormanı incelerken yerde yatan bir kızı farkeder. Yerde yatan kızın yanına gittiğinde ormanda saldırıya uğrayan Hector, kaçmaya başlar ve bu kovalamacanın sonunda kendisini birkaç saat geçmişe götürecek bir zaman makinası bulur. Zaman makinasından sorumlu kişiyle konuşan Hector makinayı nasıl kullanacağını öğrenir ve içinden çıkılmaz bir macera başlar.
Suç Zamanı Yönetmen: Nacho VigalondoYeni taşındı evinde kendi halinde bir adam olan Hector, dürbünüyle ormanı incelerken yerde yatan bir kızı farkeder. Yerde yatan kızın yanına gittiğinde ormanda saldırıya uğrayan Hector, kaçmaya başlar ve bu kovalamacanın sonunda kendisini birkaç saat geçmişe götürecek bir zaman makinası bulur. Zaman makinasından sorumlu kişiyle konuşan Hector makinayı nasıl kullanacağını öğrenir ve içinden çıkılmaz bir macera başlar.
Veda
Yönetmen: Zülfü LivaneliSelanik’te çocukluktan başlayan arkadaşlık, önce silah arkadaşlığına sonrasında cumhuriyetle birlikte aynı ideallerin peşinde yürüyen yarım asırlık bir dostluğa ve ölene kadar süren kardeşliğe dönüşür. Bu öyle bir dostluktur ki, bir tanesi hayata gözlerini yumduğunda, arkada kalan da hayatına son vermek için tetiği çeker…Veda, ölüme meydan okuyan bir kuşağın hikâyesini ele alıyor. Filmde sadece Atatürk’ün hayatı anlatılmıyor, aynı zamanda bir döneme ışık tutuluyor, filmde dostluk, savaş, aşk, sevgi gibi konular 'insan olmak' çerçevesinde tekrar izleyiciye sunuluyor.
Veda Yönetmen: Zülfü LivaneliSelanik’te çocukluktan başlayan arkadaşlık, önce silah arkadaşlığına sonrasında cumhuriyetle birlikte aynı ideallerin peşinde yürüyen yarım asırlık bir dostluğa ve ölene kadar süren kardeşliğe dönüşür. Bu öyle bir dostluktur ki, bir tanesi hayata gözlerini yumduğunda, arkada kalan da hayatına son vermek için tetiği çeker…Veda, ölüme meydan okuyan bir kuşağın hikâyesini ele alıyor. Filmde sadece Atatürk’ün hayatı anlatılmıyor, aynı zamanda bir döneme ışık tutuluyor, filmde dostluk, savaş, aşk, sevgi gibi konular 'insan olmak' çerçevesinde tekrar izleyiciye sunuluyor.
Masumlar
Yönetmen: Anne Fontaine1945'in Polonya'sında toplama kampından kurtulanlar ve yaralı askerler verilen tıbbi destek yetersiz kalınca Kızılhaç, bölgeye el atar. Görevlendirilen doktorlardan olan Mathilde, bir çağrı üzerine gittiği manastırda hamile bir kadının doğum yapmasına yardımcı olur. Ancak manastırda hamile kalmış başka rahibeler de vardır ve başrahibe yaşananların sır olarak kalmasını ister...
Masumlar Yönetmen: Anne Fontaine1945'in Polonya'sında toplama kampından kurtulanlar ve yaralı askerler verilen tıbbi destek yetersiz kalınca Kızılhaç, bölgeye el atar. Görevlendirilen doktorlardan olan Mathilde, bir çağrı üzerine gittiği manastırda hamile bir kadının doğum yapmasına yardımcı olur. Ancak manastırda hamile kalmış başka rahibeler de vardır ve başrahibe yaşananların sır olarak kalmasını ister...
Okja
Yönetmen: Bong Joon-hoNetflix yapımı olan ve sadece New York ile Los Angeles’taki seçili sinema salonlarında gösterime giren Okja'nın çekimleri Güney Kore, Amerika ve Kanada'da gerçekleştirilmiş. 70. Cannes Film Festivali'nde Altın Palmiye için yarışan film, sistemi ve günümüz üretim/tüketim çılgınlığını eleştiriyor ve aynı zamanda hayvan hakları üzerine güzel mesajlar içeriyor.
Okja Yönetmen: Bong Joon-hoNetflix yapımı olan ve sadece New York ile Los Angeles’taki seçili sinema salonlarında gösterime giren Okja'nın çekimleri Güney Kore, Amerika ve Kanada'da gerçekleştirilmiş. 70. Cannes Film Festivali'nde Altın Palmiye için yarışan film, sistemi ve günümüz üretim/tüketim çılgınlığını eleştiriyor ve aynı zamanda hayvan hakları üzerine güzel mesajlar içeriyor.