İlginç yeteneklere sahip 10 insan

Arşiv
Arşiv

Yetenekleri ile dünyayı kendilerine hayran bırakan insanların, neler yapabildiklerini okuyunca çok şaşıracaksınız.

İşte, doğuştan olağanüstü yetenekli insanlar;

Buz adam ''Pugh''
Dünyanın dört bir yanında insanlar, öldürücü soğuklara meydan okuyor. İngiliz uzun mesafe yüzücüsü Lewis Gordon Pugh eksi 1.8 derecedeki suda yaklaşık 19 dakika kalarak tarihe geçti.
Buz adam ''Pugh'' Dünyanın dört bir yanında insanlar, öldürücü soğuklara meydan okuyor. İngiliz uzun mesafe yüzücüsü Lewis Gordon Pugh eksi 1.8 derecedeki suda yaklaşık 19 dakika kalarak tarihe geçti.
Mıknatıs Adam ''Liew Thow Li''
Malezyalı Liew Thow Lin’in vücudu tam bir manyetik alan, Başkent Kuala Lumpur’a 200 km mesafedeki Ipoh Kasabası’nda yaşayan 69 yaşındaki Lin bütün madeni eşyaları mıknatıs gibi çekiyor. Çatal bıçaktan ütüye her türlü metal eşyayı bedeninin çekim gücüyle taşıyabilen Lin, çevre illerden gelen meraklıların da başlıca ilgi odağı durumunda.
Mıknatıs Adam ''Liew Thow Li'' Malezyalı Liew Thow Lin’in vücudu tam bir manyetik alan, Başkent Kuala Lumpur’a 200 km mesafedeki Ipoh Kasabası’nda yaşayan 69 yaşındaki Lin bütün madeni eşyaları mıknatıs gibi çekiyor. Çatal bıçaktan ütüye her türlü metal eşyayı bedeninin çekim gücüyle taşıyabilen Lin, çevre illerden gelen meraklıların da başlıca ilgi odağı durumunda.
Herşeyi Yiyen Adam  ''Michel Lotito''
Michel Lotito sindirilemeyen şeyleri yemesiyle tanınan ünlü bir Fransız gösterici. ‘’Herşeyi Yiyen Adam’’ olarak bilinen Lotito’nun gösterilerinde metal, cam, lastik vb. malzemelerden yapılan bisiklet, televizyon, uçak gibi nesneler yemek yer alıyor.
Herşeyi Yiyen Adam ''Michel Lotito'' Michel Lotito sindirilemeyen şeyleri yemesiyle tanınan ünlü bir Fransız gösterici. ‘’Herşeyi Yiyen Adam’’ olarak bilinen Lotito’nun gösterilerinde metal, cam, lastik vb. malzemelerden yapılan bisiklet, televizyon, uçak gibi nesneler yemek yer alıyor.
İnanılmaz Beyin ''Daniel Paul Tammet''
Daniel Paul Tammet, matematik hesapları, hafızada tutma ve öğrenme konularında doğuştan yetenekli bir İngiliz otistik dahi. Kafasında her sayı için oluşturduğu bir görüntü mevcut. 10,000’e kadar olan sayılar için eşsiz görüntüleri olduğunu söyleyen dahi, yaptığı matematik işlemlerinin sonucunu manzaralar olarak gördüğünü ve bir sayının bileşik ya da asal olup olmadığını “hissettiğini” söylüyor.
İnanılmaz Beyin ''Daniel Paul Tammet'' Daniel Paul Tammet, matematik hesapları, hafızada tutma ve öğrenme konularında doğuştan yetenekli bir İngiliz otistik dahi. Kafasında her sayı için oluşturduğu bir görüntü mevcut. 10,000’e kadar olan sayılar için eşsiz görüntüleri olduğunu söyleyen dahi, yaptığı matematik işlemlerinin sonucunu manzaralar olarak gördüğünü ve bir sayının bileşik ya da asal olup olmadığını “hissettiğini” söylüyor.
Ses ve Yankı ile Yönünü Bulabilen Çocuk  ''Ben Underwood''
Ben Underwood’un gözleri kanser nedeniyle 3 yaşında iken alındı. Fakat Ben basketbol oynamaya, bisiklete binmeye devam etti, kısaca hayatını normal bir şekilde sürdürdü. Rehber köpekler olmadan, hatta ellerini kullanmaya bile ihtiyaç duymadan yön bulabiliyor. Kısa bir tıklatma sesi çıkarıyor ve sesin yankısını dinleyerek objelerin nerede olduğunu algılıyor. Ben Underwood tıpkı bir yunus veya bir denizaltı dinleme cihazı gibi yankı ile yönünü bulabilen dünya üzerindeki tek insan.
Ses ve Yankı ile Yönünü Bulabilen Çocuk ''Ben Underwood'' Ben Underwood’un gözleri kanser nedeniyle 3 yaşında iken alındı. Fakat Ben basketbol oynamaya, bisiklete binmeye devam etti, kısaca hayatını normal bir şekilde sürdürdü. Rehber köpekler olmadan, hatta ellerini kullanmaya bile ihtiyaç duymadan yön bulabiliyor. Kısa bir tıklatma sesi çıkarıyor ve sesin yankısını dinleyerek objelerin nerede olduğunu algılıyor. Ben Underwood tıpkı bir yunus veya bir denizaltı dinleme cihazı gibi yankı ile yönünü bulabilen dünya üzerindeki tek insan.
Helikopter gücüyle el çırpabiliyor ''Zhang Quan''
Çinli Zhang Quan , 107 desibel gücüyle el çırpıyor. Bu seviye de helikopterden çıkan ses gücüne oldukça yakın.
Helikopter gücüyle el çırpabiliyor ''Zhang Quan'' Çinli Zhang Quan , 107 desibel gücüyle el çırpıyor. Bu seviye de helikopterden çıkan ses gücüne oldukça yakın.
Mas Oyama
Mas Oyama, 1920 de doğmuş ve japonyada çok meşhur bir karete ustası olmuştu. Çıplak elleriyle 52 tane kızgın boğayla dövüştüğü görülmüştür..
Mas Oyama Mas Oyama, 1920 de doğmuş ve japonyada çok meşhur bir karete ustası olmuştu. Çıplak elleriyle 52 tane kızgın boğayla dövüştüğü görülmüştür..
Daniel Browning Smith ''Elastik Adam''
Daniel Browning Smith, yaşayan en elastik insan ve en ünlü akrobat, aynı zamanda beş Guinness rekoru sahibidir. Birçok kanalda, çok fazla sayıda programa konu oldu. Sergilediği eşsiz akrobasi hareketleri izleyenleri şaşkına çeviriyor.
Daniel Browning Smith ''Elastik Adam'' Daniel Browning Smith, yaşayan en elastik insan ve en ünlü akrobat, aynı zamanda beş Guinness rekoru sahibidir. Birçok kanalda, çok fazla sayıda programa konu oldu. Sergilediği eşsiz akrobasi hareketleri izleyenleri şaşkına çeviriyor.
Göz yaşlarıyla yazı yazan adam ''Ru Anting''
Çinli 56 yaşındaki Ru Anting çok özel bir yeteneğe sahip gözlerinden fışkırttığı yaşlarla yazı yazabiliyor. Burnuna bir miktar su çektikten sonra suyu gözyaşı kanalından fışkırtan adam belirli bir yüzey üzerinde istediğini yazabiliyor..
Göz yaşlarıyla yazı yazan adam ''Ru Anting'' Çinli 56 yaşındaki Ru Anting çok özel bir yeteneğe sahip gözlerinden fışkırttığı yaşlarla yazı yazabiliyor. Burnuna bir miktar su çektikten sonra suyu gözyaşı kanalından fışkırtan adam belirli bir yüzey üzerinde istediğini yazabiliyor..
Demir Adam ''Manjit Singh''
"Demir Adam" lakaplı Manjit Singh yaklaşık 30 dünya rekorunun sahibi. Bu rekorlar arasında çift katlı bir otobüsü saçıyla çekmek, kulaklarıyla 85 kg kaldırmak ve tabii yine kulaklarıyla bir jet uçağı çekmek yer alıyor.
Demir Adam ''Manjit Singh'' "Demir Adam" lakaplı Manjit Singh yaklaşık 30 dünya rekorunun sahibi. Bu rekorlar arasında çift katlı bir otobüsü saçıyla çekmek, kulaklarıyla 85 kg kaldırmak ve tabii yine kulaklarıyla bir jet uçağı çekmek yer alıyor.