Ölmeden önce mutlaka izlenmesi gereken 10 anime

Anime Kapak
Anime Kapak

Japonların çizgi romanı olan ‘manga’ sanatının seslendirilip canlandırıldığı hali olan animeler, birçok Hollywood eserine ilham kaynağı oluyor. Çizim gücüyle yepyeni dünyalar oluşturan animeler, kendine özgü kurallarıyla da izleyicinin hayal gücüne yepyeni imgeler kazandırıyor.

Farklı konularıyla birlikte senaryolarının gücünü çizimin özgürlüğünden alan 10 tane yetişkin çizgi filmi…

Hellsing Ultimate
Doğaüstü olaylar, seinen anlayışı, ordu, aksiyon, vampir ve korku türlerinin işlendiği bir anime serisi olan Hellsing Ultimate’in yapımcısı Kouta Hirano’dur.
Hellsing Ultimate Doğaüstü olaylar, seinen anlayışı, ordu, aksiyon, vampir ve korku türlerinin işlendiği bir anime serisi olan Hellsing Ultimate’in yapımcısı Kouta Hirano’dur.
Naruto Shippuuden
Naruto önce mangasıyla hayran kitlesini oluşturduktan sonra animeye çevrilmiştir. Konusu, Ninja dünyasında hayallerine ulaşmak isteyen bir çocuğun yaşadığı mücadelelerdir. Naruto Shippuuden mangasının yapımcısı Masaşi Kişimoto’dur.
Naruto Shippuuden Naruto önce mangasıyla hayran kitlesini oluşturduktan sonra animeye çevrilmiştir. Konusu, Ninja dünyasında hayallerine ulaşmak isteyen bir çocuğun yaşadığı mücadelelerdir. Naruto Shippuuden mangasının yapımcısı Masaşi Kişimoto’dur.
Bleach
Olaylar Soul Society (Ruhlar Topluluğu) ve gerçek dünya arasında, yer yer de Hueco Mundo (Kötü Ruhlar mekânında) geçiyor. Ana kahramanımız Ichigo Kurosaki, ruhları görebilme yeteneğine sahip bir gençtir. Ichigo bu yeteneğini kullanarak arafta kalan ruhları kurtarmanın peşine düşer. Bleach’in yapımcısı Tite Kubo’dur.
Bleach Olaylar Soul Society (Ruhlar Topluluğu) ve gerçek dünya arasında, yer yer de Hueco Mundo (Kötü Ruhlar mekânında) geçiyor. Ana kahramanımız Ichigo Kurosaki, ruhları görebilme yeteneğine sahip bir gençtir. Ichigo bu yeteneğini kullanarak arafta kalan ruhları kurtarmanın peşine düşer. Bleach’in yapımcısı Tite Kubo’dur.
FullMetal Alchemist
FullMetal Alchemist, alternatif bir dünyada ve geçmişte geçiyor. Bu dünyada bilimden ziyade Alchemy, yani simya oldukça gelişmiştir ve kendilerine simyacı adı verilen insanlar belirli malzemelerden belirli şeyler yaratabilmektedir. Elric kardeşler Edward ve Alphonse de annelerini diriltmek için bu yola başvururlar. FullMetal Alchemist mangasının yapımcısı Hiromu Arakawa’dır.
FullMetal Alchemist FullMetal Alchemist, alternatif bir dünyada ve geçmişte geçiyor. Bu dünyada bilimden ziyade Alchemy, yani simya oldukça gelişmiştir ve kendilerine simyacı adı verilen insanlar belirli malzemelerden belirli şeyler yaratabilmektedir. Elric kardeşler Edward ve Alphonse de annelerini diriltmek için bu yola başvururlar. FullMetal Alchemist mangasının yapımcısı Hiromu Arakawa’dır.
Rurouni Kenshin
Hikâye Kenshin'in Tokyo'da Kaoru ile karşılaşması ile başlar. Kaoru, sahte Battousai tarafından yakalanır fakat bu esnada Kenshin ortaya çıkar, gerçek Battousai'nin o olduğu anlaşılır ve sahtesini ve çetesini, hiç kimseyi öldürmeden yener. Rurouni Kenshin mangasının yapımcısı Nobuhiro Watsuki’dir.
Rurouni Kenshin Hikâye Kenshin'in Tokyo'da Kaoru ile karşılaşması ile başlar. Kaoru, sahte Battousai tarafından yakalanır fakat bu esnada Kenshin ortaya çıkar, gerçek Battousai'nin o olduğu anlaşılır ve sahtesini ve çetesini, hiç kimseyi öldürmeden yener. Rurouni Kenshin mangasının yapımcısı Nobuhiro Watsuki’dir.
Death Note
Hikâyemiz, Ryuk adında bir ölüm meleğinin (Shinigami), Death Note (Ölüm Defteri)'ni dünyada kaybetmesiyle başlar. Ölüm Defteri, bir okulun bahçesine düşer. Bu okulun öğrencilerinden Light defteri bulur, üzerinde nasıl kullanıldığı yazmaktadır ve Light, ilk denemesiyle birlikte bunun gerçekliğine inanmaya başlar. Death Note mangasının yapımcıları Tsugumi Ohba ve Takeshi Obata’dır.
Death Note Hikâyemiz, Ryuk adında bir ölüm meleğinin (Shinigami), Death Note (Ölüm Defteri)'ni dünyada kaybetmesiyle başlar. Ölüm Defteri, bir okulun bahçesine düşer. Bu okulun öğrencilerinden Light defteri bulur, üzerinde nasıl kullanıldığı yazmaktadır ve Light, ilk denemesiyle birlikte bunun gerçekliğine inanmaya başlar. Death Note mangasının yapımcıları Tsugumi Ohba ve Takeshi Obata’dır.
One Piece
One Piece konusu hakkında kısa bir özet geçecek olursak, esas olarak korsan konulu diyebiliriz. Ancak içinde güldürüden, heyecanlandıran birçok unsur bulundurur. Uzun bir anime ama bir çırpıda izlenebilir. One Piece mangasının yapımcısı Eiichiro Oda’dır.
One Piece One Piece konusu hakkında kısa bir özet geçecek olursak, esas olarak korsan konulu diyebiliriz. Ancak içinde güldürüden, heyecanlandıran birçok unsur bulundurur. Uzun bir anime ama bir çırpıda izlenebilir. One Piece mangasının yapımcısı Eiichiro Oda’dır.
Sword Art Online
2022 yılında piyasaya sürülen Sword Art Online, bir oyunudur. Oyuna başa takılan bir alet aracılığıyla bağlanılır. Oyuncular oyunda, Nerve Gear adı verilmiş bir teknoloji kullanarak gerçek dünyadan kopup kendilerini oyunun içinde buldukları, sanki başka bir dünyaya ışınlanmış gibi oyunun içinde saatlerce kendilerini kaybederler. Sword Art Online mangasının yapımcısı Yuki Kajiura’dır.
Sword Art Online 2022 yılında piyasaya sürülen Sword Art Online, bir oyunudur. Oyuna başa takılan bir alet aracılığıyla bağlanılır. Oyuncular oyunda, Nerve Gear adı verilmiş bir teknoloji kullanarak gerçek dünyadan kopup kendilerini oyunun içinde buldukları, sanki başka bir dünyaya ışınlanmış gibi oyunun içinde saatlerce kendilerini kaybederler. Sword Art Online mangasının yapımcısı Yuki Kajiura’dır.
Ergo Proxy
İnsanların ve androidlerin birlikte yaşadığı ütopik bir dünyada, Romuno isimli şehirdeki katı kurallarla korunan barış ortamı, bir dizi gizemli cinayetle sarsılır. Yurttaş Danışma Kurulu'nda görevli Lil Mayer, ortağı android Iggy ile birlikte bu cinayetleri araştırmak üzere görevlendirilir. Bu soruşturma sırasında, evinde bir mesaj görür: "Uyanış"; ve saldırıya uğrar. Bu süreçte, kendisi ve şehrin gizledikleri hakkında daha çok şey öğrenecektir. Ergo Proxy mangasının yapımcısı Şukou Murase’dir.
Ergo Proxy İnsanların ve androidlerin birlikte yaşadığı ütopik bir dünyada, Romuno isimli şehirdeki katı kurallarla korunan barış ortamı, bir dizi gizemli cinayetle sarsılır. Yurttaş Danışma Kurulu'nda görevli Lil Mayer, ortağı android Iggy ile birlikte bu cinayetleri araştırmak üzere görevlendirilir. Bu soruşturma sırasında, evinde bir mesaj görür: "Uyanış"; ve saldırıya uğrar. Bu süreçte, kendisi ve şehrin gizledikleri hakkında daha çok şey öğrenecektir. Ergo Proxy mangasının yapımcısı Şukou Murase’dir.
Samurai Champloo
Mugen vahşi, düşüncesiz ve kadın düşkünü bir hayduttur. Jin ise gezgin bir ronin - gizemli, geleneklere bağlı, terbiyeli ve çok güçlü bir savaşçı. Bir tesadüf eseri karşılaşırlar ve dövüşürler; ancak birbirlerini altedemezler ve bu sırada çıkan yangın yüzünden yakalanırlar. İkilinin yolları kendilerini idam edilmekten kurtaran Fuu ile kesişir. Fuu ikisini, kendisine "ayçiçeği gibi kokan" gizemli bir samurayı aramasında yardımcı olmaları için ikna eder ve yolculukları başlar. Samurai Champloo mangasının yapımcısı Shinichiro Watanabe’dir
Samurai Champloo Mugen vahşi, düşüncesiz ve kadın düşkünü bir hayduttur. Jin ise gezgin bir ronin - gizemli, geleneklere bağlı, terbiyeli ve çok güçlü bir savaşçı. Bir tesadüf eseri karşılaşırlar ve dövüşürler; ancak birbirlerini altedemezler ve bu sırada çıkan yangın yüzünden yakalanırlar. İkilinin yolları kendilerini idam edilmekten kurtaran Fuu ile kesişir. Fuu ikisini, kendisine "ayçiçeği gibi kokan" gizemli bir samurayı aramasında yardımcı olmaları için ikna eder ve yolculukları başlar. Samurai Champloo mangasının yapımcısı Shinichiro Watanabe’dir