Temizlik hastası kişilerin yaşadığı 7 zorluk

arşiv
arşiv

Temizlik hastalığının başlangıcında kişi aşırı temiz olarak algılanırken daha sonra çevresindekileri üzmeye başlar. Bu hastalığa Obsesif Kompulsif Bozukluk denir. Böyle insanlar etrafındaki her şeyin kirli olduğunu düşünür ona göre hareket eder. Kişi sürekli ellerini yıkar, evi temizler, eve gelen bir misafirin ardından kullandığı her şeyi temizler, zamanın çoğunu temizlik yaparak harcar. Biz de sizler için bu zorlukları mizahi bir dille anlatmak istedik..

Temizlik hastası kişilerin hangi zorluklarla karşılaştığına hep beraber bakalım;

Sürekli elleri yıkarlar

                                    Onlar için her ortam tam anlamıyla temiz değildir. Sık sık ellerini yıkama isteği duyarlar, kendi ailesinden biriyle tokalaşsa bile aynı tepkiyi verebilirler..
Sürekli elleri yıkarlar Onlar için her ortam tam anlamıyla temiz değildir. Sık sık ellerini yıkama isteği duyarlar, kendi ailesinden biriyle tokalaşsa bile aynı tepkiyi verebilirler..
Uzun süre banyoda kalırlar

                                    Bir kişinin normal şartlar altında duşta kalma süresi 20 dakika civarıdır. Titiz kişiler için bu süre, kendisini tam anlamıyla temiz hissedene kadardır..
Uzun süre banyoda kalırlar Bir kişinin normal şartlar altında duşta kalma süresi 20 dakika civarıdır. Titiz kişiler için bu süre, kendisini tam anlamıyla temiz hissedene kadardır..
Temizlik yaparken sizi umursamazlar

                                    Temizliğe o kadar konsantre olurlar ki etrafındaki kimseyi gözleri görmez..
Temizlik yaparken sizi umursamazlar Temizliğe o kadar konsantre olurlar ki etrafındaki kimseyi gözleri görmez..
Eve girer girmez üstünü değişir

                                    Dışarıda giydiği elbiseleri eve girer girmez kesinlike çamaşır makinasına atar. Çünkü bulunduğu herhangi bir ortamın aşırı kirli ve pis olduğunu inanırlar..
Eve girer girmez üstünü değişir Dışarıda giydiği elbiseleri eve girer girmez kesinlike çamaşır makinasına atar. Çünkü bulunduğu herhangi bir ortamın aşırı kirli ve pis olduğunu inanırlar..
Her gün ev temizlerler

                                    Her gün evi baştan sona temizlemek isterler, bu yüzden yüksek su faturaları ödemek zorunda kalırlar. Birçoğu evi kirleneceği için misafir kabul etmeyebilir..
Her gün ev temizlerler Her gün evi baştan sona temizlemek isterler, bu yüzden yüksek su faturaları ödemek zorunda kalırlar. Birçoğu evi kirleneceği için misafir kabul etmeyebilir..
Evleri çamaşır suyu kokar

                                    Evleri çamaşır suyu kokar. Temizlikle uğraşmaktan ailesine zaman ayıramaz duruma gelirler. Giderek insanlara tahammülü azalır, çocuklara aşırı kızabilir, hatta onlara şiddet uygulayabilir.
Evleri çamaşır suyu kokar Evleri çamaşır suyu kokar. Temizlikle uğraşmaktan ailesine zaman ayıramaz duruma gelirler. Giderek insanlara tahammülü azalır, çocuklara aşırı kızabilir, hatta onlara şiddet uygulayabilir.
Hayatına etki eder

                                    Bazen eşini aşırı temizliğe zorlaması ve aşırı tartışmaları evliliğinde sorunlara neden olabilir. Bu sebepten boşanan insanlar bile olabiliyor..
Hayatına etki eder Bazen eşini aşırı temizliğe zorlaması ve aşırı tartışmaları evliliğinde sorunlara neden olabilir. Bu sebepten boşanan insanlar bile olabiliyor..