İnşaat alanında göçük! Bir apartman tahliye edildi... Amasra’da gece yarısı korku dolu anlar

Bartın'ın Amasra ilçesinde bir inşaat sahasında gece saatlerinde göçük meydana geldi. Can kaybının veya yaralanmanın yaşanmadığı olayda, güvenlik amacıyla yakın bölgede bulunan bir apartman tamamen tahliye edildi.
1-11
Kaleşah Mahallesi'nde, Kaymakamlık binasına yaklaşık 150 metre mesafedeki bir inşaat alanında temel kazısı yapılan bölgede ani bir çökme oluştu. O sırada sahada işçilerin bulunmaması, olası bir facianın önüne geçti.
2-11
Göçüğün ardından bölgeye çok sayıda arama kurtarma ekibi ile kolluk kuvveti sevk edildi. Risk oluşturduğu değerlendirilen bir apartmandaki vatandaşlar binadan çıkarılarak öğretmenevi, polis evi gibi ilçedeki sosyal tesislere yönlendirildi.
3-11
Yapılan teknik incelemelerde, killi yapıya sahip bir toprak kütlesinin ana zeminden ayrılarak kaydığı tespit edildi.
4-11
Amasra Kaymakamı Muhammed Çetin de olay yerine gelerek incelemelerde bulundu. Kaymakam Çetin'in, kurum müdürleri, mühendisler ve teknik ekiplerle yaptığı değerlendirmenin ardından çökmenin oluştuğu alanın yeniden doldurulmasına karar verildi. Kararın ardından bölgeye çok sayıda iş makinesi ve kamyon sevk edilerek dolgu çalışmalarına başlandı.
5-11
Ekipler, 24 daireli apartmandaki 70 kişiyi tahliye etti. Vatandaşlar, Amasra'da bulunan otellere ve emniyet lojmanlarına yerleştirdi.
6-11










