GZT
GZT
0
GZT TV CANLI
TVNET

TVNET HAKKINDA // NEDİR, KİMDİR?

2 yıl değil; 108 yıldır kan ağlıyor

TVNET
TVNET
07 EKİM 2025 , SALI 00:13
Abone ol
2 yıl değil; 108 yıldır kan ağlıyor

7 Ekim 2023'te gerçekleşen İsrail işgal rejimine yönelik Aksa Tufanı'nın üzerinden 2 sene geçti. Bu tarihten itibaren, yolsuzluk davalarıyla sarsılan koltuğu sarsılan Netanyahu yönetimi, önce Gazze şeridini, ardından Lübnan, Yemen, Suriye ve Katar'a yönelik sayısız saldırılarla başta siviller olmak üzere, Hamas, Hizbullah, Husiler ve Suriye Devrimi'ne sayısız saldırı gerçekleştirdi. Gazze'de katledilenlerin sayısı 65 bin ile ifade edilse de enkazın altındakilerle birlikte çok daha fazla ölü olduğu tahmin ediliyor.

Milyonlarca insan Gazze için ayaklandı ve adeta halleriyle "sen oradan kıracaksın zinciri/ben buradan/bir gün mutlaka kavuşacak ellerimiz" mısralarını haykırdı. Ancak halkların yakarışı Gazze semasına inen bombaları durdurmaya yeterli gelmedi. Batı uzun süre kendi kamuoyuna rağmen İsrail'e olan fütursuz desteğini durdurmadı. İslam İş Birliği Teşkilatı'nın onlarca toplantısı ve kınamaları Gazzeli annelerin gözyaşına mendil, yaralı çocukların acısına merhem olmadı.



Peki bu 2 yıla bizi getiren süreç ne zaman başladı? Tam 1 asır önce sinsice altımızı oymuşlardı: Balfour Deklarasyonu. Önce sadece Yahudilerin Filistin'e yerleşmesine müsaade eden bu genelge, zamanla İngiliz işgal güçlerine dönen bir silah haline geldi. İngilizlerin bölgeyi terk etmesiyle Filistinliler için katliamın şafağı doğmuş oldu. 108 yıl evvel işleme konulan o sinsi planın aldığı canın sayısını hangi ölçüye vurabilir ve hesabını ne zaman sorabiliriz ki?

GÜNDEM
7EKİM
AKSATUFANI
FİLİSTİN
BALFOUR
İSRAİL
Haber Merkezi

+ GZT Haber Merkezi'nden çıkan tüm içeriklerde olduğu gibi burada da 'GZT bakış açısı' hakim... Son dakika ise en hızlı, merak edilen ise en anlaşılır, dolu dolu bir konu ise en doyurucu şekilde takipçilerimize sunuyoruz. Yine de soru işareti kaldı ise iletisim@gzt.com'a mail atmanız, sosyal medya hesaplarımızdan bize mesaj göndermeniz yeterli.

Bize Ulaşın

Bir proje fikrim var
Sizinle çalışmak istiyorum
Basın sponsoru arıyorum
Bir şeyler söylemek istiyorum

Sosyal Medya

Instagram
Twitter
Facebook
YouTube
TikTok
LinkedIn
GZT
Hakkımızda
Medya Kiti
Gizlilik Politikası
Kişisel Verilerin Korunması
Mobil Uygulamalar
Sosyal Medya
Kullanım Koşulları
Çerez Politikası
Künye
Site Haritası
Seçim Sonuçları 2024
Muhabbetle
İstanbul'da yapıldı.Tüm hakları saklıdır, Net Medya 2020GZT.com altında yayınlanan köşe yazıları ve haberlerin tüm hakları Net Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazıları ve haberlerin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
YASAL UYARI: BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri DirectFN Finansal Veri ve Teknoloji Hizmetleri Ltd. Şti. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.