Fransa’da gezilecek yerler

Fransa gezi rehberi.
Fransa gezi rehberi.

Fransa gezi rehberini sizler için derledik. Fransa'da gezilecek yerler, tarihi mekanlar, meşhur yemekler ve dikkat edilmesi gerekenler bu içeriğimizde.

İÇİNDEKİLER

Fransa gezilecek yerler, tarihi yapı ve kültürel özellikler açısından oldukça önem taşır. Batı Avrupa’da bulunan dünyanın birçok yerinde denizaşırı toprağı bulunan ülkedir.

Güneyde Akdeniz, kuzeyde Manş Denizi ve Kuzey Denizi, doğuda Ren Nehri, batıda Atlas Okyanusu ile çevrelenir. Ülke halkı topraklarını altıgen olarak adlandırır. Ülkenin başkenti Paris’tir. Resmi dil olarak Fransızca konuşulur. Fransa gezisi için C Tipi Schengen vizesi alarak 90 güne kadar seyahat etme imkânı bulabilirsiniz.

Fransa’da gezilecek tarihi yerler

Oldukça güçlü bir tarihi ve kültürü bünyesinde barındıran Fransa’nın tarihi yerleri şunlardır:

· Eyfel Kulesi: Paris’te yer alan demir kuledir. Tüm dünyada Fransa’nın sembolü haline gelmiştir. Gustave Eiffel tarafından inşa ettirildiği için ismini ondan alır.

· Louvre Müzesi: Paris’te yer alan Louvre Sarayı içerisinde bulunur. Dünyaca ünlü en büyük sanat müzesidir. Tarih öncesi çağlardan 21. Yüzyıla kadar uzanan geniş bir koleksiyona sahiptir.

· Notre Dame Katedrali: Paris’te yer alan dünyaca ünlü bir katedraldir. Seine Nehri kıyısında yer alan yapı, gotik sanatının izlerini taşır. Meryem Ana’ya ithafen bu ismi taşır.

· Versay Sarayı: Versailles Sarayı 1661 yılında yapımına başlanan bir şatodur. Zengin ve merkezi krallık yönetimini simgeleyen şato oldukça büyük bir alan kaplar.Yapımında banyo ve tuvalet kullanılmamıştır.

· Picasso Müzesi: Paris’te yer alır. 3 binden fazla Picasso eseri ve onun sanat koleksiyonunu barındırır.

Fransa’da gezilecek doğal güzellikler

Tarihi yapıları kadar doğası ile de kişiyi kendine hayran bırakan, günün her saati piknik yapmaya özendirici Fransa’nın doğal güzellikleri şunlardır:

· Tuileries Bahçesi: Louvre ve Place de la Concorde arasında bulunan kamu bahçesidir.

· Lüksemburg Bahçesi: Paris’in 6. Bölgesinde bulunur. Çeşitli stiller ile oluşturulan bahçe çok fazla heykel ve bitki yer alır. 1612 Medici ailesi döneminde yaptırılmıştır.

· Verdon Kanyonu: Güney Fransa’da Alpes-de-Haute-Provence’de bulunan bir vadidir. 21 km uzunluğunda, 700 metre derinliğindedir.

· Aiguille du Midi: Fransız Alpleri’nde yer alır. 3.842 yüksekliğinde bir dağdır. Önemli bir turizm noktasıdır. Chamonix’ten teleferik ile ulaşım mümkündür.

Fransa’nın meşhur yemekleri

Fransız mutfağı Orta Çağ dönemine dayanır ve Fransa toprakları içinde şekil almış bir kültürdür. Fransa’nınmeşhur yemekleri arasında bulunanlar şunlardır:

· Confit de Canard: Tuz, kekik ve sarımsak ile marine edilmiş ördeğin patates ile servisi ile oluşturulan yemek çeşididir.

· Nicoise Salad: Domatesi biber, marul, yeşil fasulye, ton balığı, haşlanmış yumurta, zeytin ve ançüez çeşitleri ile oluşturulan salata çeşididir.

· Ratatouille: Domates, soğan, kabak, patlıcan, biber, havuç, ve kekik ile yapılan hafif, sulu yemek çeşididir.

· Soğan Çorbası: Romalılara kadar uzanan köklü bir geleneksel çorba çeşididir.

· Sole Meuniere: Balık filetosundan yapılır. Tereyağında kavrulmuş un ile servis edilir.

Fransa’da mutlaka yapılması gerekenler

Dünyanın birçok noktasından turisti misafir eden Fransa’da mutlaka yapılması gerekenler şunlardır:

· Eyfel Kulesine çık ve Paris manzarasının tadını çıkar.

· Müze ve katedralleri gez.

· Fransa’da çok fazla şato vardır. En az üç tane şato gez.

· Lascaux mağaralarına uğrayarak eskiçağ tarihini incele.

· Bordeaux’ta üzüm bağlarında gez.

· Lyon’da Fransız mutfağının lezzetlerini tat.

· Paris’te bulunan Şanzelize Caddesi’nde gez.

Fransa gezinizde dikkat etmeniz gerekenler

Keyifli bir Fransa gezisi için dikkat etmeniz gerekenler şunlardır:

· Fransa’ya gitmek için en az bir ay öncesinden Schengen vizesine başvuru yapmanız gerekir.

· Fransa yerel saati Türkiye yerel saatinden 2 saat geridedir.

· Seyahat edeceğiniz bölgeye göre ülke iklimi farklılık gösterecektir. Gitmede önce iklim şartlarına göre hazırlık yapılmalıdır.

· Fransa’nın para birimi Euro’dur. Ülkede ürün fiyatları biraz pahalıdır.

· Metroya bindiğinizde biletiniz tek kullanımlık olsa dahi atmayın. İnerken tekrar bilet okutmanız gerekecek.

Batı Avrupa’nın tarihine yakından şahit olmak için Fransa gezi rotası oluştururken tüm bunları göz önünde bulundurabilirsiniz.