Avusturya'da bisiklet

Avusturya'yı bisikletle gezmek büyük bir fırsattır.
Avusturya'yı bisikletle gezmek büyük bir fırsattır.

Avusturya, diğer Avrupa ülkelerinde olduğu gibi gelişmiş bir bisiklet ağına sahiptir. Görülmeye değer birçok yeri olan Avusturya'yı bisikletle gezmek büyük bir fırsattır. Gelin ülkedeki bisiklet kullanımını beraber inceleyelim.

VİYANA'DA BİSİKLET SÜRMEK

Viyana, Amsterdam kadar ü ne sahip olmasa da bisikletin şehirdeki y eri oldukça ö nemlidir. Şehirde 1400 km'den fazla bisiklet yolu ve köklü bir bisiklet geleneği vardır. Tuna Nehri, Donaukanal ve Ring Bulvarı popüler güzergahlardır.

2021 y ılı istatistikleri, yerel halkın yolculuklarının yaklaşık %9'unda bisiklet kullandığını göstermektedir. Mayıs 2022'de ise Viyana'da rekor sayıda bisikletli g örülmüştür. Bisiklet dostu politikalar ve bisiklet yolu ağının sürekli genişletilmesi, insanların çift tekere olan bu hevesini artırmıştır.

Bisikletle dağ yollarını kullanıyorlar.
Bisikletle dağ yollarını kullanıyorlar.

BİSİKLET YOLLARI

2023 y ılı başı itibariyle, şehrin bisiklet ağı 56.000'den fazla bisiklet park y eri ile 1.720 k m'den fazla güzergahı kapsamaktadır. Elbette bu güzergahların hepsi özel bisiklet yolları değildir. Buna yayalarla paylaşılan yollar ve yollardaki bisiklet şeritleri gibi yerler de dahildir.

Bisiklet yolu.
Bisiklet yolu.

POPÜLER ROTALAR

Tuna Nehri: Tuna Nehri bisiklet yolunun Avusturya kısmı aslında Almanya sınırında başlar ve Viyana'dan Slovakya'ya kadar devam e der. Bu yolun büyük bir kısmı düz ve trafiksizdir.

Ringstrassen: Bisiklet ve yaya yolları, eski şehri çevreleyen d ev bulvarı kuşatır ve sizi Viyana'nın en iyim üzelerinin ve diğer simge yapılarının çoğunun ö nünden geçirir.

Donaukanal: Tuna Nehri'nin şehir merkezine y akın olan koludur. Güney kıyısı b oyunca özel bir bisiklet rotası uzanmaktadır.

Dağda bisiklet.
Dağda bisiklet.

VİYANA'DA DAĞ BİSİKLETİ

Bisikletçiler uzun zamandır Viyana Ormanı'nın bir bisiklet cenneti olduğunu bilmektedir. Bu ormanın tepeleri şehrin kuzey ve batı sınırını oluşturmaktadır. Viyana'dan Viyana Ormanı'na doğru yedi rota uzanmakta olup, çeşitli rota ağı yeni başlayanlara ve ileri düzey sürücülere harika bir manzara eşliğinde harika turlar sunmaktadır.

DAĞ BİSİKLETÇİLERİ İÇİN

Avrupa'nın en güzel bisiklet yolu olduğu söylenen Tuna Bisiklet Yolu, Passau'dan (Güney Avusturya) Yukarı Tuna vadisinin güzel manzarası boyunca Linz üzerinden Viyana'ya kadar Tuna nehri boyunca 370 km boyunca uzanmaktadır.

720 km'den fazla dağ bisikleti parkuru, daha rahat turlar için 480 km'lik vadi bisiklet yolları, bisiklet okulları ve bisiklet dostu altyapısı ile Saalfelden Leogang (Batı Avusturya), Salzburger Land'daki bisiklet cennetidir. Komşu bölge Saalbach Hinterglemm de tüm seviyeler için açık bir şekilde işaretlenmiş geniş bir bisiklet parkuru ağı (400 k m'den fazla) sunmaktadır.

HOHE WAND WIESE PARKI

Burası Viyana'nın batısında ünlü bir bisiklet parkıdır. Kolaydan zora d ört rota, üstesinden gelinmeyi bekliyor. Ancak, işin eğlenceli kısmı olan yokuş aşağı sürüşlerin tadını çıkarmadan önce, teknik ve fiziksel açıdan zorlu Uphill Line'da yukarı doğru pedal ç evirmeniz gerekmektedir. Bu aşamadan sonra zorlukları farklı olmak ü zere farklı rotalar için seçim yapabilirsiniz.

AŞAĞI AVUSTURYA'DA BİSİKLET KEYFİ

Bu bölge keyif bisikletçileri için bir cennettir. Avusturya'nın tarihi kalbinin muhteşem kültürel mirası, Orta Avrupa'da eşi benzeri olmayan bir manzara çeşitliliği, yoğun bir bisiklet yolu ağı ile birbirine bağlanmıştır.

YOLLARDA PROBLEMLER

Avusturya'da bisiklet ağı gelişmiş olmasına rağmen hâlâ altyapı ile ilgili sorunlar b ulunmaktadır. Hâlâ birçok yerde şeritler yeterince iyi ayrılmamıştır ve bundan dolayı bisikletlilerin hayatı riske girmektedir. Bu da Viyana başta olmak üzere birçok Avusturya şehrinin bisiklet kullanımında üst sıraya çıkmasını engellemektedir.

AVUSTURYA EKSTREM BİSİKLET YARIŞI

Avusturya Ekstrem Bisiklet Yarışı, Avusturya dağları ve Salzkammergut gölleri boyunca Graz'da başlayıp biten tek etaplı desteksiz bir bisiklet macera yarışıdır. Avusturyalı maceraperest Tani (Tanja) Hacker tarafından tasarlanan rota, ilginç geçmiş hikayeleri olan bazı özel yerler de dahil olmak üzere Avusturya manzarasının sunduğu tüm güzelliği ve ç eşitliliği göstermektedir. Bu yarış, tek başına macera peşinde koşmayı sevenlerin yanı sıra rekabeti sevenler için de iyi bir yarıştır.