Beyin geliştiren zeka küpü uygulamalar

Arşiv.
Arşiv.

Bazı mobil oyunların ya da uygulamaların, insan zekasına ve dikkat geliştirmeye yönelik etkileri uzun zamandır gündemi meşgul ediyordu. Son yıllarda yapılan araştırmalar ise teknolojinin doğru kullanımının sadece beyni değil, kişiyi bütüncül olarak desteklediğini de ortaya koydu. Bizler de, “İyi ki keşfetmişim.” diyebileceğiniz mobil uygulamaları sizler için derledik.

Elevate – Brain Training

Kırktan fazla beyin jimnastiği oyunu ve bulmacasıyla odaklanma, hafıza, işleme, matematik, kesinlik ve anlama gibi bilişsel becerilerinizi geliştirebilirsiniz. En çok ihtiyaç duyduğunuz zihinsel becerilerinizi geliştirmek için günlük antrenmanlarınızı da özelleştirebilirsiniz. Elevate ile ne kadar çok antrenman yaparsanız üretkenliğiniz, kazanma gücünüz ve kritik bilişsel becerileriniz o kadar çok gelişir.

Memorado Güçlü bir beyin, daha mutlu bir hayat sunar. Tüm platformlarda 4 milyondan fazla kullanıcısı ile Memorado zihniniz için bir numaralı spor salonudur. Hafıza, konsantrasyon ve reaksiyon becerilerini artırmaya yönelik kişiselleştirilmiş egzersiz üzerinden eğlenceli zaman geçirebilirsiniz. 5 ana beyin bölgesini geliştirmek için hazırlanmış 15 oyun içinde 450’nin üzerindeki eğlenceli seviyeler şu şekilde: Hafıza, mantık, konsantrasyon, reaksiyon ve hız.

NeuroNation

İster zayıf hafıza ister azalan konsantrasyon veya çok yavaş düşünme olsun, günde sadece 15 dakikalık eğitim ile sorunlarınızı ortadan kaldırabilir ve beyninize yeni bir ivme kazandırabilirsiniz. NeuroNation, güçlü yönlerinizin ve potansiyellerinizin kapsamlı bir analizini yapar, sizin için ihtiyaçlarınızı tam olarak karşılayan kişisel bir eğitim planı oluşturur.

Skills

Hafıza becerilerinizi test etmek ya da biraz beyin jimnastiği yapmak mı istiyorsunuz? Bu eğlenceli hafıza oyunu; hafızanızı ve hızınızı geliştirir, size daha iyi bir tahmin yeteneği kazandırır. Bu oyundaki her bir seviye, becerilerinizi ve hafızanızı geliştirecek ve mantığınızı güçlendirecek şekilde tasarlanmıştır. Çok oyunculu mod özelliği ile arkadaşlarınızla ya da rastgele kişilerle rakip olabilirsiniz.

Smarter: Beyin Eğitimi

Hafıza, mantık, matematik, hassasiyet ve daha pek çok kategoriden birini seçebilirsiniz. Çoklu görev ile aynı anda birden fazla yeteneği kullanmayı öğrenebilirsiniz. Yetenek gelişiminizi profil bölümünde bulabilir ve hangi beceri üzerinde daha fazla çalışmanız gerektiğini kolayca belirleyebilirsiniz. Smarter, 250’den fazla eğlenceli oyunuyla sıkılmanıza asla izin vermez.

Ercan Taşcıoğlu / Eğitimci