Bu uygulamalar ile hobilerinize daha çok vakit ayırın

Arşiv.
Arşiv.

Teknoloji, hobilerine vakit ayıramayanların da imdadına koşuyor. Hayatın yoğun mesaisi içerisinde bazen kendimizi unuttuğumuz dahi oluyor. Oysa ilgi alanlarımıza ayırdığımız zaman dilimleri, dinlenmenin en güzel yollarından biridir. Bu uygulamalar hayatınızı rengârenk yaşamanız ve boş vakitlerinizi daha verimli değerlendirmeniz için sizi teşvik edecektir.

Pacer Pedometre

Kişisel özelliklerinizi kaydederek üye olduğunuz Pacer Pedometer & Step Tracker uygulaması, size en uygun antrenmanları önerirken egzersizlerin doğru formlarda yapılmasına da mini videolar vasıtasıyla destek oluyor. Cebinizdeki spor hocası diyebileceğimiz bu uygulama ile arkadaşlarınıza meydan okuyabilir ve sporu eğlenceli bir yarışma haline getirebilirsiniz.

Google Arts & Culture

Google Arts & Culture birçok farklı lokasyonu mobil cihazınıza getiriyor. Onlarca bölgede bulunan sayısız müzeye kolay bir şekilde ulaşmanızı sağlıyor. Sanat tarihi açısından büyük öneme sahip resimler, antik tapınaklar ve farklı kültürler hakkında bilgi edinmek isteyen okurlarımız Google Arts & Culture uygulamasını deneyebilirler.

SketchAR

Hangimiz çizim yaparken orijinal çizimin üstüne kâğıt koyup çizgilerin üstünden geçme yöntemini kullanmadık ki? SketchAR da bunun farkında olan biri tarafından geliştirilmiş. Çünkü uygulama tam olarak bu ihtiyacı ortadan kaldırıyor. SketchAR, kendi içerisinde bulunan veya kullanıcı tarafından sonradan tanımlanan objeleri artırılmış gerçeklik teknolojisini kullanarak kamerada görmenizi sağlıyor. Böylelikle size düşen tek şey, eski usule uygun olarak çizgilerin üstünden kalemle geçmek.

Pixlr

En iyi fotoğraf düzenleme uygulamaları arasında sağlam bir yeri olan Pixlr, 50 milyondan fazla yüklemesi olan ve içinde birçok özellik bulunduran harika bir uygulama. Pixlr ile çektiğiniz fotoğrafları istediğiniz gibi düzenleyebilmeniz mümkün. Ayrıca uygulama içinde 2 milyondan fazla ücretsiz efekt, yer paylaşımı ve filtre bulunuyor. Çok az kişinin keşfettiği ama herkesin haberdar olması gereken bir uygulama.

BilimUp

Konya Bilim Merkezi bünyesinde olan bu ekibin vizyonu, bilim – toplum çalışmalarını dijital ortamda yaygınlaştırmak ve güncel, kaliteli, doğru içerikler üretmektir. Uygulama içerisinde astronomiden fiziğe birçok kategoride bilgiye ulaşabilir ve sorularınızı bilim merkezine iletebilirsiniz. Kullanıcılara reklamsız içerikler sunarak sınırsız bilgiler paylaşan ve her yaştan bireyin bilimsel merakını tetiklemeyi başaran faydalı bir uygulama.

Ercan Taşcıoğlu / Eğitimci