Çek bir bisiklet

Dünyaca ünlü Prag şehri ve diğer birçok yer açısından durum nedir? Yazımızda bu konuyu ele alalım.
Dünyaca ünlü Prag şehri ve diğer birçok yer açısından durum nedir? Yazımızda bu konuyu ele alalım.

Avrupa’da bisiklet kullanımında ülkelere göre büyük farklar görülür. Bazı şehirler dünyada eşsiz bir yere sahipken bazı şehirler o kadar iyi bir konumda değildir.

Çek Cumhuriyeti Avrupa’da diğer ülkeler kadar gelişmiş bisiklet yoluna sahip değildir. Ayrıca bisikletliler açısından bisiklet alma - kullanma şartları o kadar iyi seviyeye gelmemiştir.

Genel bisiklet kullanımı

COVID-19 salgını sırasında şehirlerde bisiklet kullanım oranı artarken, eğlence amaçlı bisiklet kullanımının popülaritesi de arttı. Bisiklet, hem ulaşım hem de eğlence amaçlı kullanımıyla halk sağlığını iyileştiriyor, şehirler için alan verimliliği sağlıyor, çevreye zarar vermeden temiz ve emisyonsuz bir ulaşım sağlıyor.

Bisiklet kullanımı ekonomik açıdan da avantajlı halde. Nadace Partnerstvi'den (Kâr amacı gütmeyen bir kuruluş) Michal Šindelář, "Kaliteli bisiklet yolları olan bölgelerde bisiklet kullanımı özellikle cazip hale geliyor. Finansal göstergeler de bisiklet yollarının hızla geliştiğini gösteriyor." diyor.

Gezi planları

Bisiklet gezileri için iyi planlama, seyahat kalitesini büyük ölçüde artırabilir. Çek Cumhuriyeti'nde bisiklet seyahatleri için de doğru planlama yapmak oldukça önemlidir.

Eğer Güney Bohemya’da bisiklet macerası yapıyorsanız ve Prag'ı da görmek istiyorsanız, endişelenmenize gerek yok. Öncelikle, birçok tur Prag'dan başlıyor (özellikle Europe Bike Tours tarafından sunulan bisiklet turlarına bakarken) ancak başlamıyorsa bile sorun değil. Tren ve otobüslerin her yöne sık sık seferleri olduğunu belirtmek gerekir.

Prag'da bisiklet yolcuları: Geçmişten günümüze

Tramvay hatlarına dikkat edin çünkü çok kaygandırlar.
Tramvay hatlarına dikkat edin çünkü çok kaygandırlar.

Prag, bisiklet sürmek için iyi bir seçenek değildir. Ancak son zamanlarda şehirde bisiklet kullanımı artmaktadır. Şehirde korumalı bisiklet yolu ve güzergahı uzunluğu 178 km iken, bisikletlilerin kullanımına uygun 48 km bisiklet yolu ve 24 km özel olarak işaretlenmiş otobüs yolu mevcuttur. Şehirdeki ilk modern bisiklet yolu 1986'da inşa edilmiştir.

Prag dışında bisiklet kullanımı şehirlere göre farklılık gösterir. Örneğin bisiklet, Přerov'da (Doğu Çekya’da bir ilçe) tercih edilen bir ulaşım yöntemidir ve şehir merkezinde (otobüs ve tren istasyonu) yeni inşa edilen bir bisiklet kulesi (bisiklet depolama alanı) bulunmaktadır.

Bisikletler, işaretlenmiş bisiklet parkurlarında, bisiklet yollarında veya dışında hareket edebilmektedir. Ancak, tam teşekküllü bir bisiklet altyapısı olmadığı için bisiklet sürücüleri şehir içinde dağılmak zorunda kalmaktadır.

  • Přerov ve çevresinde 25 kilometreden fazla bisiklet yolu bulunmaktadır ve 20 yıldan fazla bir süredir sadece şehir bütçesine yaklaşık 800.000 Euro yatırım yapılmıştır.

Bisiklet turu

Prag dışında bisiklet kullanımı şehirlere göre farklılık gösterir.
Prag dışında bisiklet kullanımı şehirlere göre farklılık gösterir.

Çek Bisiklet Turu, Çek Cumhuriyeti'nde profesyonel bisikletçiler için düzenlenen en büyük etap yarışıdır. İlk olarak 2009 yılında düzenlenmiştir. Yarış tarihindeki en başarılı bisikletçi iki zaferle Leopold König'dir. Kendisi aynı zamanda bu yarışın direktörüdür.

Bisiklet kullanımı ve güvenlik

  • Küresel Bisiklet Şehirleri Endeksi 2022'ye göre, Prag 90 şehir arasında 73. sırada yer alarak 100 puan üzerinden 25.87 puan almıştır. Endeks, bir metropolün puanı 100'e ne kadar yakınsa, bisikletçiler için o kadar iyi bir ortam sunulabileceğini ifade eder.

Endekse göre, Hollanda'nın Utrecht kenti 77.84 puanla birinci sırada yer alırken, Almanya'nın Münster kenti 65.93 puanla ikinci, Belçika'nın Antwerp kenti ise 60.51 puanla üçüncü sırada yer almaktadır. Bu durum, Prag'ın bisiklet dostu bir şehir olmadığını göstermektedir.

İyi bir bisiklet sürüşü için en iyi ipuçları ve tavsiyeler

Bisiklet kurallarını öğrenmek, rotalara aşina olmak, en iyi haritaları öğrenmek gibi konularda araştırma yapmak, güvenli bisiklet sürüşü için yeterli hazırlık yapmanıza yardımcı olacaktır. Tur şirketleri, örneğin Discover Walks, profesyonel rehber eşliğinde simgesel yapıları ziyaret etmenizi sağlayarak size birinci sınıf bir deneyim sunabilir.

  • Trenle Avusturya'daki Viyana, Almanya'daki Münih veya Dresden gibi yurtdışı noktalarına seyahat etmek isteyenlere, bisikletler için çok az yer olması nedeniyle biletlerini şahsen almaları tavsiye edilir.

Ayrıca, internet üzerinden bilet satın almanın bisiklet için yer ayırmaya imkan vermediği de unutulmamalıdır.

Bisiklet sürerken, her yolda olmasa da bisiklet şeritlerini ve özel bisiklet yollarını kullanmanız beklenir. Kaldırımlarda bisiklet sürmek kurallara aykırıdır. Bu nedenle, yayalar için uygun olmayan durumlarda bisikletten inmeniz gerekmektedir.

Eğer 18 yaşından büyükseniz kask takmak zorunlu değildir. Daha genç olanlar için bu bir zorunluluktur. Bisiklet reflektörlerine ve bir zile ihtiyacınız vardır. Bazen tek güvenli seçenek bu olsa bile bisikleti yürüyüş yolunda süremezsiniz. Tramvayların sağda olduğunu unutmamak gerekir. Ayrıca tramvay hatlarına dikkat edin çünkü çok kaygandırlar.

Bisiklet yollarına yatırım

  • Bisiklet kullanımı, son yıllarda Çek Cumhuriyeti’nde hızla yaygınlaşıyor. Nadace Partnerstvi tarafından yapılan bir analiz, son 20 yılda Çek Cumhuriyeti'nde bisiklet yollarına yaklaşık 13 milyar CZK (Çek Korunası - 608 milyon ABD doları) yatırım yapıldığını ortaya koyuyor.
Bisiklet gezileri için iyi planlama, seyahat kalitesini büyük ölçüde artırabilir.
Bisiklet gezileri için iyi planlama, seyahat kalitesini büyük ölçüde artırabilir.

Ancak, şehirler ve belediyeler, bisiklet yollarının yapımını hızlandırarak önümüzdeki yıllar içinde de benzer bir yatırıma hazırlanıyorlar.

Yerel yönetimlerin önümüzdeki dört yıl için en az 7 milyar CZK (328 milyon ABD doları) değerinde projesi hazır. Geçmişte, Devlet Ulaştırma Altyapısı Fonu (SFDI), yılda 200 ila 300 milyon Çek Korunası destek talebi alırken, şimdi talepler yılda yaklaşık bir milyara ulaşıyor.

Yerel planlarda da genel politikanın etkileri görülür. Bisiklet yollarının desteklenmesi, 2014-2020 dönemi için Přerov Yasal Şehri Bölgesel ve Ekonomik Kalkınma Stratejik Planında açıkça belirtilmiştir. Ayrıca kent sakinlerinin, ziyaretçilerinin ve iş dünyasının ihtiyaçlarını karşılamak ve kent yaşamının kalitesini artırmak için Sürdürülebilir Kentsel Hareketlilik Planı'nda geliştirilmektedir.

Velespit buluşması

Bisiklet kullanımı ekonomik açıdan avantajlı halde.
Bisiklet kullanımı ekonomik açıdan avantajlı halde.

Prag, yüksek tekerlekli bisikletlere olan tutkusuyla tanınan bir topluluğu ağırladı. Sıradan bisiklet tutkunlarından farklı olarak, bu tutkunlar büyük tekerlekli bisikletlere hayranlık duymaktadırlar. 24. Yüksek Tekerlekli Velespit Buluşması'nda, bu tutkunlar renkli ve görsel açıdan çarpıcı sahneler sergilediler. Çek yüksek tekerlekli bisiklet kulübü, 1880 yılında kurulmuştur ve üyeleri, her yıl bu yarışmada bir araya gelmektedirler.