Entelektüel gelişim serisi

Arşiv.
Arşiv.

Çıktığımız entelektüel yolculukta her ay izlenebilecek, dinlenebilecek ve uygulanabilecek önerilerimi sizlerle paylaşıyorum. Çok yönlü gelişimimiz için birçok alanda farklı deneyimler yaşamak dış dünyaya bakışımızı da geliştirecektir. Peki, bu ay neler yapabiliriz:

  1. Khan Academy'nin “Sanat Tarihi” listesinden videolar izle. İnsanlık tarihini sanat sayesinde daha iyi anlıyoruz. Soyut gerçeklikten somut tarihe adım atılan bu belgeselleri izleyebilirsiniz.
  2. Bulunduğun şehirdeki bir müzeye git. Müzeler, medeniyetlere ait eserleri bir arada sunarak bu değerlerin fark edilmesine olanak sağlar.
  3. Sevdiğin bir alandaki Podcast serisine başla İlgi alanlarını keşfetmek ve bu alanda deneyimler yaşamak için pratik bir yol. Kategori araştırması yaparak da yeni ilgi alanları oluşturabilirsin.
  4. Göbeklitepe'nin hikayesini izle Bazı popüler kaynaklarda "tarihin sıfır noktası" olarak da nitelendirilen dünyanın bilinen en eski tarihi yapısı. “Sıfırdan başlamak” bazen iyidir.
  5. Orhan Kemal'in Bereketli Topraklar Üzerinde kitabına başla. Toplumcu gerçekçiliğin önemine vurgu yapan bir eser, buram buram Anadolu.
  6. Toplu mesaja karşı çık. 10 kişiye bayram kutlaması için özel mesaj at. Özel günler insanların heyecanla beklediği ve güzel hatıralar yaşamak istedikleri anların başında geliyor. Bu duyguyu neden karşılıklı yaşamayalım?