Havada bahar kokusu var

Her gün benzersizdir ve onun için giyinmek önemlidir.
Her gün benzersizdir ve onun için giyinmek önemlidir.

Rengarenk kalın paltolarımızı giyemedik bu kış. Giyemedik ama elimizden de düşürmedik. Ne olur ne olmaz diye taşıdık durduk, yanımızdan ayırmadık. Ama beklediğimiz olmadı, bu yıl kış gelmedi. Neyse ki bahar geldi. Bahar heyecan vericidir. Dağılır kasvet, uyanır bütün güzellikler; ağaçlar, kuşlar… İçini neşe kaplar güneş doğunca… Yaptığın her hareket eğlencelidir. Hazırlanıp dışarı çıkmak, temiz hava almak, arkadaşlarınla buluşmak, yalnız uzun bir yürüyüş yapmak, alışveriş yapmak, sokak hayvanlarını beslemek… Bahar gelince her şey değişir, arkadaş ortamlarında sohbetlerin konusu bile … Güneşle birlikte bir ruh gelir şehre, sana, bana, herkese…

Kendinden emin olmak, kendini güvenli hissetmek için uymamız gereken tek kural var; kendini gibi giyin, kendin gibi hisset.
Kendinden emin olmak, kendini güvenli hissetmek için uymamız gereken tek kural var; kendini gibi giyin, kendin gibi hisset.

Güneşle keyfimiz yerine geldikten sonra dolaplarımıza bir göz atma vakti geldi. Artık kalksın şu kalın kazaklar, kalın kabanlar… Dolabımıza renk gelsin, yer açılsın biraz… Baharın bir de kötü huyu var: Kalın bir paltonun altına giymek zorunda kalmayacağımız yeni giysiler için alışverişe çıkma isteği uyandırıyor. Çok aldırmayalım bu hisse. Gelin önce bir bakalım, hatırlayalım yazdan kalma nelerimiz var dolabımızda. Unutmayalım ki mayıs ayında gündüzler sıcak olsa da akşamlar yine serin olacağından yanımızda mutlaka bir kot ceket ya da hırkamız olmalı.

Rahat bir görünüm, rahat kıyafetler, kendini daha güvende hissetmeni sağlayabilir. Bu nedenle casual bir kombin tercih edebilirsin. Tabii; “Topuklu ayakkabılarla çok rahatım ben diyorsan.” senin tercihin. Benim rahat bir kombin için tavsiyelerim olacak. Hepimizin dolabında olan parçaları kullanarak hem rahat hem de şık kombinler tasarlayacağız.

Hem Rahat Hem Trendy

Güneşle keyfimiz yerine geldikten sonra dolaplarımıza bir göz atma vakti geldi.
Güneşle keyfimiz yerine geldikten sonra dolaplarımıza bir göz atma vakti geldi.

Kot-Tişört: Kızlar ve erkekler için giy ve çık rahatlığında. Hem hazırlanırken yormuyor hem de gün boyu kendini iyi hissettiriyor. Ama nasıl bir kot, nasıl bir tişört? Grafik tasarımlı tişörtler çok moda bu yıl. Her renk bulmak mümkün. Daha çok beyaz ve siyah üzerine farklı tasarımlar kullanılmış. Ama her türlüsü kotla uyum sağlıyor zaten. Kızlar tişörte farklı bir hava katmak isterseniz bir kenarından düğüm atabilir. Böylece tişörtü kotun içine sıkıştırmaktan daha “cool” görünebilirsiniz.

  • Erkekler ise tişörtün kollarını bir ya da iki kez kıvırabilir. O kadar ağırlığı kas yapacağız diye boşuna kaldırmadık değil mi?

Kot deyip geçmeyelim. Dar, bol, yırtık, kırpık, uzun-kısa derken envai çeşidi var. Bu yıl slim kotların yerini yırtık bol kotlar aldı. Abartı yırtık kotlardan çok hoşlanmasam da alternatif olarak değerlendirilebilir. Altına giyeceğiniz beyaz bir sneaker ile kombini tamamlayabilirsin. Dolabında mutlaka beyaz bir superstar spor ayakkabıları olmalı. Kombininin tamamlayıcı ve en dikkat çekici parçası. Beyaz ayakkabı kullanmak her ne kadar şık olsa da bir o kadar zor. Ayakkabının temizliği karşındakine karakterinle ilgili önemli ipuçları verir. Bu nedenle ayakkabılarının her zaman temiz olmasına özen göstermelisin. Klasik bir anne cümlesi oldu farkındayım ama maalesef gerçek.

Dolabımıza renk gelsin, yer açılsın biraz…
Dolabımıza renk gelsin, yer açılsın biraz…

Çiçekli Midi Elbiseler ve Tulum: Adeta baharın müjdecisi gibi değil mi? Rengarenk çiçekli, slim ya da rahat kesim bir elbise ile yine beyaz spor ayakkabılarını kombinleyebilirsin. Ya da bale pabucu bağcıklı babetlerinle baharda çiçekten çiçeğe konan kelebekler gibi görünebilirsin. Üzerine kot ceket giyerek elbisene hareket katabilirsin.

Tulumlar bu yıl çok moda. Üstelik rahat olduğu kadar zahmetsiz bir görünüme sahip. Altını üstüne uydurma derdi olmadan tek parçada hazırsın. Yeni döneme modaya uygun, sevimli ve şık bir parçayla başlamak istiyorsan, bu gardırobuna eklemeye değer. Gündüz kot ceket ile tamamlayabildiğin gibi şık bir blazer ile geceye hazırsın. Havalar henüz daha çok ısınmamışken deri ceketin de tulum üzerine harika bir alternatif. Gideceğin ortama ve tulumun paça boyuna uygun olacak şekilde spor ayakkabısıyla ya da topuklu bir ayakkabıyla gözler üstünde olacak.

Gömlek- Tişört ve Kot üçlüsü: Hatta bu kombini kot gömlek beyaz tişört ve kot şeklinde unisex hale getirebiliriz. Kızlar ve erkekler tarafından sıkça kullanılan bu kombini bu bahar da sokaklarda sıkça göreceğiz. Gömleğin düğmelerini açık bırakarak, içindeki beyaz tişörtle komple bir kot görünümünü dağıtabilirsin. Kolye ya da bileklikle birlikte kullanabileceğin bir saat ile çok şık görüneceksin. Hafif bir bot giyebileceğin gibi sneakerların burada da iş görür.

Uzun kollu Sweat ve Chonios Pantolon:

Erkekler için en şık bahar kıyafetlerinden biri desem abartmış olmam. Kıyafetin iyi görünmesi için katmanlamaya veya başka bir parçaya gerek yok. Basit bir chino pantolon, uzun kollu basit tek renk bir sweat ve günlük spor ayakkabılar ile işte hazırsın.

Bomber Ceket ve Bej Rengi Pantolon:

Erkeklerin dolabında mutlaka olması gereken iki parça. Her daim kurtarıcınız olabilir. Havalar normalden biraz daha soğukken bir tişörtün üzerine giyebileceğiniz en iyi parçalardan biri bomber cekettir. Bej rengi pantolon ise her kombine uyum sağlayan tam bir joker.

Kargo Pantolon:

Kot, kanvas ya da eşofman türevlerinin mevcut olduğu kargo pantolonlar dolabının vazgeçilmezi arasına girmeye aday. Aslında geçtiğimiz yıl da karşılaştığımız kargo pantolonlarla bu yıl daha sık karşılaşacağız. Bu nedenle dolabında bir tane olması bahar, yaz ve kış için gayet işlevsel olacaktır.

Ayın mottosu ile yazımızı toparlayalım: Her gün benzersizdir ve onun için giyinmek önemlidir. Giyinmek derken kişisel tarzını duruma uyarlamak yerine başkalarının giyeceği şeylere kendini uyarlarsan kendin gibi hissetmez rahat edemezsin. Kendinden emin olmak, kendini güvenli hissetmek için uymamız gereken tek kural var; kendini gibi giyin, kendin gibi hisset.

Yazın görüşmek üzere… Sevgiyle kalın. İçinizdeki güneş hiç batmasın…

İclal Şahin Bayındır / Yazar