Her gencin sahip olması gereken modern zaman yetkinlikleri

Önce eksikliklerinizi görmeli ardından harekete geçmelisiniz.
Önce eksikliklerinizi görmeli ardından harekete geçmelisiniz.

Modern zamanda neredeyse olmazsa olmaz denilen yetkinlikleri sizler için derledik.

1.Mail atabilmek

Önemli olan maili nasıl atacağınız değil attığınız mailin içeriği. Hitabet şekliniz düzgün olmalı ve bir mail metni yazabiliyor olmalısınız.

2.CV oluşturmak

Kendi yetkinliklerinizi bilmeniz ve bunları insanlara aktarabilmeniz önemlidir. İyi bir CV oluşturabilmek yetkinliklerinizi daha ön plana çıkaracaktır.

3.Network

Günümüzde en önemli şeylerden biri Network haline geldi. Geniş bir Network sizi onlarca fırsatla karşılaştırır.

4.Dijital okur yazarlık

İnternete doğru şekilde kullanma, anlama ve üretim yapma imkânını dijital okuryazarlık sayesinde sağlayabilirsiniz.

5.Uyarlanabilirlik

Bireyin anlık olarak değişime uyum sağlama yeteneği olarak tanımlayabileceğimiz uyarlanabilirlik kavramı hem iş hayatında hem de özel hayatınızda kesinlikle sizden sahip olmanız beklenilen bir yetkinlik.

6.Küresel vatandaşlık

Global citizenship olarak bildiğimiz küresel vatandaşlık, sosyal sorumluluk alanında sizi ön plana çıkaracak ve harekete geçmenizi sağlayacaktır.

7.Kendini 1 dakikada tanıtabilmek

İnsanlarla iletişim kurarken, mülakatlarda ilk izlenim her zaman çok önemlidir. İnsanlara kendinizi bir dakika içinde tanıtıyor olmak hem özgüveninizi hem de yetkinliklerinizi ortaya koyar.

8.Excel kullanabilmek

Sadece excel değil bütün office programlarını bunun içine dahil edebiliriz. Çoğu kişi CV yazarken kullanmayı bildiğini söylese de gerçekten bu programları kullanabilen o kadar fazla kişi yok.

9.Google'ı etkin kullanabilmek

Neyi nasıl arayacağınızı bilmek hem sizi doğru bilgiye ulaştırır hem de zamandan tasarruf etmenizi sağlar. Dolayısıyla Google kullanırken yöntemleri bilmek size yardımcı olacaktır.

10.Yılmazlık

Hayatımızda çok fazla sorunla veya krizle karşılaşıyoruz. Bu gibi zamanlarda yapmamız gereken uyum sağlayıp vazgeçmemek olmalıdır.

11.Küçük bir grubu yönetebilmek

Küçük bir grubu yönetebilmek için dahi iletişim, ikna edebilme ve zamana etkin kullanabilme gibi pek çok yetkinliğinizin olması gerekir. Yönetim becerileri bu yetkinlikleri kazandırarak sizi tecrübe sahibi yapacaktır.

12.Odaklanma

Günümüzde sosyal medya gibi çok fazla dikkat dağıtıcı uyarıcıyla yaşıyoruz. Yapacağımız işin verimli bir şekilde çıkması için dikkat dağıtıcı şeylerle savaşarak odaklanmamız gerekiyor.