İyiliksever mobil uygulamaları

Arşiv.
Arşiv.

Mobil cihazlarımız artık hayatımızın her alanında daha etkin oldu. Bu sayede teknolojiye harcadığımız zamanı dünyaya bir iyilik olarak geri döndürmemiz de artık mümkün. İyiliği tüm dünyaya yaymaktan daha güzel ne olabilir? İşte, bunu amaç edinmiş bazı uygulamaları sizler için derledik.

ShareTheMeal

Birleşmiş Milletler Dünya Gıda Programı, dünyadaki açlık sorunuyla savaşan en büyük yardım örgütü. Her yıl 80 ülkede, 80 milyon insana ulaşarak gıda yardımında bulunuyor. Tamamen şeffaflık ilkesine dayanan proje, yardımların nerelere ve kimlere dağıtıldığını da gösteriyor. Tüm geliri bağışlardan gelen bu örgütün girişimi olan ShareTheMeal uygulaması yakın zamanda “En İyi Sosyal Etki” ödülüne layık görüldü. Unutmayalım ki açlık dünyanın en büyük çözülebilir sorunudur.

Be My Eyes

Telefonunuzu kullanarak görme engelli birinin “gözleri olmak” ve günlük hayatlarında karşılaştıkları basit engelleri aşmalarında onlara yardım etmek için Be My Eyes uygulamasını indirebilirsiniz. 2017’de Google Play Store’da en iyi uygulamalar arasında seçilen Be My Eyes şöyle işliyor: Görme engelli biri uygulama üzerinden yardım istediğinde uygulamadaki gönüllülere bir bildirim gidiyor. Daha sonra iki kişi arasında görüntülü konuşma başlıyor ve bu sayede görme engelli bireyin sorusu cevaplanmış oluyor. Siz de gönüllüler ağının bir parçası olabilirsiniz.

Charity Miles

Charity Miles, hareket etmenize anlam katacak bir uygulama. Yürüdüğünüz, koştuğunuz ya da pedal çevirdiğiniz mesafeler, 40’tan fazla sivil toplum örgütünün arasından seçtiğiniz birine yardım olarak geri dönüyor. Hem içerdiği motivasyon podcast’leriyle sizi spor yapmaya teşvik ederek sağlıklı bir yaşam sürmenizi sağlıyor hem de yaptığınız spor sayesinde ihtiyaç sahiplerine yardım ulaşıyor.

İyilik Gezegeni

Her ayınıza yeni iyilikler listesi sığdırmak ister misiniz? GEA gönüllülerinin, gönüllülük yapmak isteyen herkes için hazırlamı ş olduğu “İyilik Gezegeni” uygulaması insani değerlerimizi tekrardan bizlere hatırlatıyor. İyilikleri altın sandıkta biriktirip gerçek hayatta uygulayabilirsiniz. Kendiniz için ilh am verici bir liste oluşturabilir, kalbinizi güzelleştirebilirsini z. Birinin başarısını takdir etmek, bir arkadaşınızın derdini dinlemek ya da en az on kişiye selam vermek gibi…

İHH İnsani Yardım Vakfı

İHH, 1992 yılından bu yana dünyanın neresinden olursa olsun mağdurlara yardım elini uzatmayı sürdürüyor. Birçok sosyal ve kültürel projeler üreterek ulusal ve uluslararası arenada takdir toplayan İHH, TBMM tarafından da “Üstün Hizmet Ödülü”ne layık görülmüştü.

İHH mobil uygulaması sayesinde dünyanın birçok yerindeki ihtiyaç sahiplerine yardımlarınızı kolayca ulaştırabilir, bağış geçmişinizi de görebilirsiniz.