Kullanışlı seyahat uygulamaları

Arşiv.
Arşiv.

Artık seyahat etmek hiç olmadığı kadar kolaylaştı. Elinizin altında birkaç uygulama olduktan sonra size sadece yola çıkmak kalıyor.

Doğru planlama, stressiz ve endişesiz bir tatil için en önemli etken. Bunun için de şanslıyız ki telefonlarımıza rahatlıkla indirebileceğimiz gezi planlamacılarından tutun da ulaşım ve konaklamaya kadar bilgi vererek yolculuğunuzun sorunsuz geçmesini sağlayan uygulamalar var. İşte bir sonraki seyahatinizde size yol arkadaşı olacak mobil uygulamalar!

Airbnb

Airbnb, kullanıcılarına ister bir gece boyunca kalabilecekleri küçük bir daire ya da isterse bir ay boyunca kalacakları villa gibi dünyadaki eşsiz konaklama yerlerini bulmalarını sağlayan bir pazar yeri uygulaması. Airbnb, yaklaşık 200 ülkede ve 34.000’den fazla şehirde esnek fiyatlarla kullanıcılarına rehberlik ediyor ve bu da maceracı ya da esnek seyahat eden ziyaretçilerin bir sonraki gezilerinde konaklama için ilginç seçeneklere ulaşabilecekleri anlamına geliyor.

TripAdvisor

Dünyanın en büyük seyahat platformu olan TripAdvisor, her ay 460 milyon gezgine, hayatlarının en iyi seyahatini geçirmeleri için yardımcı oluyor. Dünyanın dört bir yanındaki gezginler, ister planlama aşamasında olsunlar ister seyahatte; otel, uçak bileti ve gemi seyahatinde düşük fiyatları karşılaştırmak, gezilecek yer ve turlarda rezervasyon yaptırmak ve harika restoranlarda masa ayırtmak için TripAdvisor’ı ziyaret ediyor. Vazgeçilmez bir seyahat arkadaşı olan TripAdvisor, 49 pazarda ve 28 dilde hizmet veriyor.

Rome2Rio

Bir kıtadan başka kıtaya, bir ülkeden başka bir ülkeye geçerken ihtiyacınız olacak her ulaşım bilgisini size sunan bir uygulama. A şehrinden B şehrine ulaşım için en akıllıca yol otobüsle mi uçakla mı yoksa deniz yoluyla mı diye görüntüleyebiliyorsunuz. Üstelik fiyat karşılaştırmalarıyla birlikte seyahatiniz daha uygun ve kontrollü hale geliyor.

Gezibilen: Şehir Gezi Rehberi

Seyahat deneyimlerinizi daha sıra dışı hale getirmek mi istiyorsunuz? Ya da bir şehri gezerken o şehrin tarihi yerleri ya da doğal güzellikleri hakkında bilgilenmek için güvenilir bir kaynak mı arıyorsunuz? Öyleyse, bu şehir gezme uygulaması Gezibilen tam size göre! Tarihi yerler, dini mekanlar, müzeler, doğal güzellikler hakkında bilgi edinmek artık çok kolay. Türkiye’de şimdilik 20 farklı şehrin coğrafi konumu, ilçeleri ya da yemekleri hakkında sizi bilgilendiren bu uygulama ile 4 farklı dilde hizmet alabilirsiniz.

Maps.Me

İnternet kullanmadan çalışan bir navigasyon programı arıyorsanız, Maps.me’yi mutlaka indirin. Sonrasında yapmanız gereken tek şey, navigasyon hizmeti beklediğiniz noktaların haritalarını indirmek. Mobil veriler kaydeder ve internet gerekmez. Böylece sürücü, yürüyüş ve bisiklet navigasyonunu dünyanın her yerinde kullanabilirsiniz.

Ercan Taşcıoğlu-Eğitimci