Mobil uygulamalar artık para kazandırıyor

Arşiv.
Arşiv.

Teknolojinin hayatımıza getirdiği sayısız yenilik var. Öyle ki üretimde, tüketimde ve ticarette dahi bilişim imkânları sonuna kadar kullanılıyor. Mikro işlere olan talep, günden güne artmaya devam ederken yeni kazanç kapıları da ortaya çıkmaya başladı. Bilgisayarlar ve telefonlar ise bu yeni iş alanlarının başını çekiyor. Bu sayımızda size, kısa zamanda zengin olmayı vaat etmese de ek gelir elde edebileceğiniz bazı uygulamalardan bahsetmek istedik.

Yandex Toloka

İnternet araması, çeviri, mail gibi alanlarda hizmet sunan Yandex, arama motorlarını zenginleştirmek amacıyla geri bildirimlere ihtiyaç duyuyor. Bu uygulama ile verilen küçük görevleri yaparak size sunulan kelimelerden hangisinin daha iyi bir sonuç olduğunu işaretliyorsunuz. Çalıştıkça kazanabileceğiniz bu sistemle belli bir gelir elde edebilirsiniz. Bu uygulama, harçlığını çıkartmak isteyen gençlerin oldukça ilgisini çekiyor.

Adımpara

Adımlarınızla para kazanmak artık mümkün. Bu uygulama, mobil cihaz veya akıllı saatlerdeki adım sayma teknolojisini kullanarak adımlarınızı sayıyor. Sayılan adımlarınız Adımpara’ya dönüştükten sonra uygulama içi mağazadan dilediğiniz ürünü alabilirsiniz. Hem yeni nesil pedometre ile adımlarınızı paraya dönüştürebilir hem de hareket ederek daha sağlıklı olabilirsiniz.

Çek Kazan

Neredeyse her gün bir yerlerden alışveriş yapıyoruz. İşte bu uygulama ile günlük alışverişlerinizi kazanca dönüştürebilir ve bütçenizden tasarruf edebilirsiniz. Alışveriş fişlerinizin fotoğrafını çekip uygulamaya yüklerseniz 24 saat içerisinde fişiniz taranır ve kazançlarınız hesabınıza yansır. Hediye çeki, indirim kodu, internet paketi, yakıt puan, yemek ve kitap çeki gibi birçok fırsatla buluşmak için bu uygulama tam size göre.

Ben Derim ki

Önde gelen anket uygulamalarından biri. Farklı alanlardaki anketleri bildirim olarak alabilir ve anında katılım sağlayarak para kazanabilirsiniz. Kazandıklarınızı ister banka hesabına aktarabilir isterseniz hediye çeki olarak kullanabilirsiniz. Üstelik bu uygulamada katıldığınız her anket için çocukların eğitimini desteklemiş oluyorsunuz ve sizin adınıza da bağış yapılıyor.

Bounty

Çevrenizdeki bazı işletmelere giderek gizli müşteri, ürün deneme, menü fotoğrafı çekme gibi eğlenceli ve kazançlı görevleri yerine getirebilirsiniz. Bazılarını oturduğunuz yerden yaparken bazı görevler içinse bir yerlere gitmeniz gerekebilir. Yapmanız gereken tek şey, uygulamayı açmak ve açıklamaya uygun şekilde görevi yerine getirmek. Bir mağazaya girip fotoğraf çekip bir restoran veya kafede sunulan hizmeti değerlendirebilir, kazandığınız paraları direkt olarak banka hesabına aktarabilir ve dilediğiniz zaman harcayabilirsiniz.

GörevPa

Çok basit görevleri yaparak para kazanmak için tasarlanmış bir uygulama. Yapay zekâ destekli kanıt onaylama sistemi ile kanıtlarınız güvenli bir şekilde onaylanıyor ve kazancınız hesabınıza aktarılıyor. Sosyal medyada hikâye paylaşmak ya da bir uygulama indirip onu puanlamak, uygulamaya yorum yapmak gibi birtakım görevleri tamamlayarak kazanç sağlayabilirsiniz.