Moda: Yaşasın yaz geldi

Yaz gelince doğa gibi bizler de renkleniriz.
Yaz gelince doğa gibi bizler de renkleniriz.

Mayıs ayı çok sıcak geçmediğinden kışlıkları kaldırma işi hazirana kalmış olabilir. Yaz gardıropları için heyecanlandığımız doğrudur. Rengarenk, tiril tiril giyinmeyi ne kadar da özledik değil mi? Kışlıkları kaldırıp yazlıkları çıkarma işi bir hafta sonunuzu tamamen alabilir ama olsun, yazlıklar dolaplara adeta sevinç ve neşe getireceğinden bu vakti harcamaya değer. Sadece kıyafetler değil; aksesuarlar, çantalar, şapkalar, ayakkabılar, sandaletler, terlikler hepsi hurçlardan/kutularından çıkıp dolaplardaki yerini almayı bekliyor. Kışlıklarımızı temiz ve düzenli kaldıralım ki kış geldiğinde çıkarıp hemen kullanabilelim.

Ne kadar serin o kadar rahat

Yazın renklerini kombinimizin her detayında kullanabiliriz.
Yazın renklerini kombinimizin her detayında kullanabiliriz.

Yazın en sevdiğim yanı stilini istediğin gibi oluşturmakta kışa nazaran daha özgür olmamız. Renk alternatifleri ile birlikte kıyafetlerin çeşitlenmesi, kendi dokunuşlarımızın kombinlerimizde daha da hissedilmesi ve en önemlisi daha modern, sınırları olmayan bir tarz ortaya koyabilmemiz, yazı daha da güzel hale getiriyor. Kendi yaz tarzımızı oluştururken seçtiğimiz kıyafetlerin kumaşlarını da özenle seçmemiz gerekiyor. Bizi terletmeyecek, vücudu tam sarmayacak, çok dar olduğundan hareketlerimizi kısıtlamayacak kıyafetler tercih etmemiz sağlığımız açısından dikkat edilmesi gereken bir husus. Sıcak havalarda vücudumuz ısı ve su dengesini korumak için terler. Teri çekmeyen kumaşlar kullandığımızda ter; üzerimizde kurur ve sırt ağrıları, üşütme gibi günlük rutinimizi etkileyecek çeşitli hastalıklara sebep olur. Tabii ki bu durum şıklıktan ve rahatlıktan çok daha önemli. Hem kumaşların terimizi çekecek özellikte olması; yormayacak, terletmeyecek cinsten olması hem de rahat kesim olması sağlığımız ve rahatlığımız açısından çok önemli.

Farklılık arayanlara

Elbiselerimizin şıklığıyla beraber rahat ve sağlıklı olmasına da özen göstermeliyiz.
Elbiselerimizin şıklığıyla beraber rahat ve sağlıklı olmasına da özen göstermeliyiz.

Bu yaz sokaklarda bol kesim pantolonlara sıkça rastlayacağız. Bu tarz pantolonları erkekler tek renk olmayan, desenli yakalı gömlekler ile sarı, yeşil, kırmızı gibi ayakkabılarla kombinlerken kızlar da oversize tişörtlerle (bel kısmına bir düğüm atarak daha tarz bir görünüme sahip olabilirsin.), sandaletler ya da sneakerslarla tamamlayarak rahatlığın ve serinliğin tadını çıkarabilir. Standart kotlardan sıkılanlara; asimetrik kesim ve farklı renklerin birleşmesiyle oluşan yeni nesil denimleri tavsiye ederim. Pantolon, top (üst) ya da tulum alternatifleri gerçekten denemeye değer ve dolaplarımızın demirbaşı olmaya aday. Yeni moda ve yeni sezon olduğundan bütçeyi biraz zorlayabilir ama doğru yatırım olduğuna inanın.

Yaz gelince doğa gibi bizler de renkleniriz. Yazın olmazsa olmazı da neon renkler. Kıyafetlerimizde olduğu kadar aksesuar ve makyajımızda da neon renkleri göreceğiz. Tabii en güzeli doğallık diyorsan bir kapatıcı, hafif allık ve şeftali tonlarında bir ruj ile makyajını tamamlayabilirsin.

Kombinini hareketlendirmek için kemerlerden yardım alabilirsin. Büyük tokalı ve uygun neon renklerinde bir kemer ile havan değişir. Benim gibi kemere bir türlü ısınamayanlardansan ama yine de aksesuarla kombinini patlatmak istiyorsan neon renklerinde bir şalı çantanın sapına sar, işe yaradığını göreceksin. Kalın zincirli kolyeler, büyük halka küpeler, renkli boncuklu bilezikler ve şapka kullanarak yazın enerjisine ayak uydurabilirsin.

Bu yazın bir diğer modası da danteller. Danteller kıyafetin her yerinden fırlayabilir ama bu yakışmadığı anlamına gelmez. Dantel, işlendiği her kombini bambaşka bir tarza çevirmekte adeta bir sihirli değnek. Spor, gece, gündüz, sokak, şık ne tür modaya uygun giyiniyorsan giyin dantel detayı kombinine mutlaka apayrı bir hava katacaktır. Dantel detayların sıkça kullanıldığı maksi etekleri terlik ya da sandaletlerle tamamlayabilirsin.

Yaz mevsiminin hakkını vermek gerek

Yazın en sevdiğim yanı stilini istediğin gibi oluşturmakta kışa nazaran daha özgür olmamız.
Yazın en sevdiğim yanı stilini istediğin gibi oluşturmakta kışa nazaran daha özgür olmamız.

Düz renkleri, desenli kumaşlar tamamlıyor bu yıl. Yaz modasında sıkça göreceğimiz desenler arasında çiçekler, tropikal motifler, geometrik şekiller ve hayvan desenleri yer alıyor. Tropikal motifler, elbiselerden şortlara, tulumlara kadar her parçada karşımıza çıkabilir. Özellikle akşam gezmelerinde sıkça tercih edileceğe benziyor. Çiçek desenleri ise geçtiğimiz yılların aksine desenlerin içine yedirilerek değil üç boyutlu olarak kullanılmasıyla şık bir görünüm elde edilmiş.

Yazın renklerini kombinimizin her detayında kullanabiliriz. O anki ruh halimize göre; pembe, mavi, mor, fuşya, lavanta, mint yeşili, pudra mavisi, parlak turuncu… Hangisini istersen, hangisini giyersen… Renk uyumuna gerek yok. Yaz mevsimi hep sana, hep kafana göre! İste, dene, giy, kombinle.