Mutfakta farkınızı göstermenizi sağlayan mobil uygulamalar

Arşiv.
Arşiv.

Bugün ne pişirsem diye düşünenler, her gün makarna yemekten bıkan öğrenciler, yemek pişirmeye nereden başlayacağını bilemeyenler... 7'den 70'e herkes için birbirinden güzel yemek tarifi uygulamalarını sizler için bir araya getirdik. En lezzetli salataları, tatlıları, kurabiyeleri, sıcak ve soğuk yemekleri hünerli ellerinizle yapabilmenizi sağlayacak olan yemek tarifleri uygulamalarını sayfalarımızda bulabilirsiniz.

Nefis Yemek Tarifleri

Tarif profili oluşturarak fenomen olabilirsiniz.
Tarif profili oluşturarak fenomen olabilirsiniz.

Yüz binlerce tarifi deneme, yorumlama ve yaptığınız yemeğin fotoğrafını binlerce kişiyle paylaşma imkanı bulacağınız bu uygulamada; yine kullanıcıların gönderdiği tamamı denenmiş ve fotoğraflanmış yüz binden fazla yemek tarifi bulunmaktadır. Bu tariflerin birçoğu evdeki malzemelerle hazırlanabilecek kolay yemek tarifleri şeklindedir. Yeni keşifler yapabileceğiniz “Keşfet” bölümünün de oldukça popüler olduğu bu uygulama, evde sağlıklı yemek yapmak isteyenlerin uğrak noktası olacak.

Yemek.com

Hamur işi, poğaça, kek, kurabiye, tatlı, ana yemek, yöresel mutfak, dünya mutfakları ve daha fazlası! Onlarca farklı kategoride nefis lezzetler. Detaylı tarif arama özelliği ile binlerce yemek tarifi arasından istediğiniz öğüne, pişirme süresine ve pişirme yöntemine göre filtreleyebilirsiniz. Ayrıca hoşunuza giden yemek tariflerini tarif listenize kaydederek kendinize özel tarif listeleri oluşturabilirsiniz Uzmanlar tarafından hazırlanan kalori ve besin değeri bilgileri ve çok daha fazlası için uygulamaya göz atabilirsiniz.

Lokma

Lokma Dergisi ve Lokma.net’in bu mobil uygulaması mutfakta işinizi kolaylaştıracak.
Lokma Dergisi ve Lokma.net’in bu mobil uygulaması mutfakta işinizi kolaylaştıracak.

Uygulama içerisinde yemek yapmaya yeni başlayanlar için “Mutfağa Giriş 101 dersleri” “Dolapta Ne Var” bölümünde; dolabınızda yer alan malzemeleri seçerek yapabileceğiniz size özel tarifler, “Tarif Defteri” bölümünde; beğendiğiniz, denemek istediğiniz tarifi, tarif defterine kaydedebilme ve tekrar görüntüleyebilme özelliği, “Alışveriş Listesi” bölümünde ise deneyeceğiniz tariflerin malzemelerini alışveriş listesine anında kaydedebilme özelliği bulunuyor. Üstelik kalori filtreleme özelliği ile birlikte vegan, glutensiz ve diyabetik tarifler de keşfedilmeye değer.

Akıllı Mutfak: Gıda Yönetimi

Buzdolabın, kilerin ve alışverişlerin için listeler oluştur.
Buzdolabın, kilerin ve alışverişlerin için listeler oluştur.

Mutfağınızdaki gıda israfını azaltmanın en basit yolu "Akıllı Mutfak". Akıllı Mutfak uygulaması ile bilinçsiz alışverişin önüne geçerek gıda israfını önleyebilir, zaman ve ev bütçesinde kazanım elde edebilirsiniz. Akıllı Mutfak sayesinde; satın almış olduğunuz ürünlerin listesini yapabilir, kategorize edip hızlı bir şekilde alışveriş listesi oluşturabilirsiniz. Satın almış olduğunuz ürünlerin son tüketim tarihi ve tavsiye edilen tüketim tarihini ekleyebilir ve önceden bildirim alabilirsiniz. Plansız yapılan alışveriş, israfa giden yoldaki ilk adımdır. Planlı alışveriş ve bilinçli tüketim için sizi “Akıllı Mutfak” kullanmaya davet ediyoruz. Geleceğinizi çöpe atmayın!