Odaklanmanızı sağlayan 5 uygulama

Arşiv.
Arşiv.

Teknoloji ile birlikte akıp giden zamanın içinde kendimizi kaybettiğimiz anlar yaşıyoruz. Öyle ki sosyal medyada tavşan deliğine takılanlar ancak saatler sonra gerçek hayata dönebiliyor. Oysa akıllı teknolojilere kaptırdığımız zamanımızı kontrol altında tutarak kaliteli bir yaşama sahip olabiliriz. Odaklanma süresini artırmak ve günlük programına göre yaşamak isteyenler için oldukça popüler bazı uygulamaları belirledik.

Forest

Belirlediğiniz sürede telefondan uzak kalarak motivasyonunuzu ve veriminizi artırabiliyorsunuz. Başarılı bir şekilde büyüttüğünüz ağaçların her biri için puan topluyorsunuz ve bu puanlar 2500’e ulaştığında Forest, adınıza bir ağaç dikiyor. Odaklanma sorunu yaşayanlar için bir çeşit sosyal sorumluluk projesi diyebileceğimiz bu uygulama için son zamanların favorisi diyebiliriz.

Nox Ocean

Başarı, keşif ve derin odaklanma gibi eğlenceli oyunlarla odakl anma becerinizi artıracağınız eğlence dolu bir uygulama. Sınava hazırlanan öğrenciler, iş dünyasında zaman odaklı yaşayanlar ve iradesini kontrol altında tutmak isteyenler için bir başucu program. Oyunlaştırma tekniği kullanılarak yapay zekâ ile desteklenmiş olması ise kontrollü bir yaşam için bize fırsatlar sunuyor.

Focus To Do

Günlük işlerinizi pomodoro tekniği ile birleştirerek zamanlı bir şekilde çalışmanızı ve maksimum verim almanızı amaçlayan bir uygulama. Hedeflerinize ulaşmanıza yardımcı olan zamanlayıcı ve diğer üretkenlik araçları sayesinde yapılacaklar listesi oluşturabilir ve harcanan zamanı takip edebilirsiniz. Yapacağınız işlerle ilgili hatırlatmalar alabilir, toplam odaklanma sürenizi anlık takip edebilirsiniz.

Flip

Ders başındayken, bir şeyler okurken ya da bir işte çalışırken odaklanma sorunu yaşıyorsanız bu program tam size göre. Çalışma saatlerini günlük, haftalık ve aylık olarak düzenleyebilir, çalışmalarınızın detaylarını inceleyebilirsiniz. Ne kadar çalıştığınızı, kaç soru çözdüğünüzü görebilir, bir sonraki adım için motive olabilirsiniz. Odaklanma sürenizi artıracak bu uygulama ile erteleme hastalığından kurtulabilirsiniz.

Crillo

20-25-50 dakikalık odaklanma süreleri ile gerekli işleri yeterli zamanda yapabilirsiniz. Bir işle uğraşırken kendini bir anda oyun oynarken ya da sosyal medyada akışta takılırken bulanların imdadına bu program yetişiyor. Üstelik her saniyenin anlamlı olduğunu vurgulayan uygulama, odak dağıtıcı reklam, video vs. unsurlardan uzak duruyor. Minimalist bir tasarımı ve uygulama kolaylığı ile sayısız öğrenciye ders çalışma alışkanlığı kazandırıyor.