Öğrenci dostu uygulamalar

Arşiv.
Arşiv.

Derslere odaklanmak, zamanınızı planlamak, ödevleri rahatlıkla yapmak, hatta denklemleri çözmek... Eğitim hayatınızda yaşadığınız birçok sorunun çözümü için artık mobil uygulamalar yanınızda. Teknoloji çağını avantaja çevirip üretim odaklı yaşayanlar; iş, eğitim ve mesleki gelişimleri için bu imkanları birer fırsata dönüştürüyorlar. İşte, sizler için derlediğimiz mobil uygulamalardan bazıları:

Quizlet

Quizlet'in öğrenme destekli kartları ve çalışma kartları ile notlarınızı iyileştirebilir ve ihtiyaç duyulan konuda uzman çözümlerini kullanan 60 milyon öğrencinin arasına katılabilirsiniz. Uzman onaylı çözümler, zor problemleri çözmenize yardımcı olan aşamaları adım adım gösterir. Aralıklı tekrarlar ve akıllı cevaplarla eksik bilgilerinizi tamamlayabilirsiniz. Yapımcılar Quizlet'i kullanan öğrencilerin %90'ının daha yüksek notlar aldığını ifade ediyor.

Photomath

En zor matematik denklemleri bu uygulama ile kolayca çözülebilir. Photomath her matematik problemini basit, anlaşılması kolay adımlara böler, böylece temel kavramları gerçekten anlayabilir ve soruları güvenle cevaplayabilirsiniz. Ders kitabını ya da el yazısını tarama, etkileşimli grafikler, bilimsel hesap makinesi ve 30'dan fazla dil desteği ile problemlerin çözümü çok daha kolay.

Udemy

Bu uygulamayı düzenli kullandıktan sonra etkisini hissedebilirsiniz. Udemy ile birlikte neredeyse her konuda video izleyebilir ve dersler hakkındaki bilgilerinizi güncelleyebilirsiniz. Çevrimdışı öğrenme ve özelleştirilmiş programlar ile öğrenmeyi rutin hâle getirin. Bu şekilde öğrenim deneyimi, sizler için başarıya giden yolda kısa ve uzun vadeli bir yatırım hâline gelir.

Oxford Dictionary of English

Ücretsiz ve 350.000 kelimeyle İngilizcenin en eksiksiz ve doğru sözlüğü bu uygulamada mevcut. İngilizceyi akademik veya profesyonel bağlamda kullanan herkes için değerli bir kaynaktır. Sesli telaffuzlar ve zengin konu içerikleri ile her yaştan kullanıcı için faydası bol bir uygulama.

Google Keep

Aklınızdakileri hızlı şekilde kaydedebilir ve daha sonra doğru zamanda veya doğru yerde onlarla ilgili hatırlatıcı alabilirsiniz. Notları hızlı şekilde düzenlemek ve işlerinize devam etmek için onları renklendirebilir ve etiketler ekleyerek kodlayabilir sonrasında önem sırasına göre kategorize edebilirsiniz. Bu şekilde dikkatiniz daha az dağılır ve görevlerinizi ertelemek zorunda kalmazsınız.