Şehrin Nefesi Millet Bahçeleri

Yazan: Metin Karakuzu.
Yazan: Metin Karakuzu.

Sosyal alanları, yürüyüş ve bisiklet yollarıyla yeşilin her tonuna ev sahipliği yapan millet bahçeleri; genci ve yaşlısıyla, 7'den 70'e herkesin tabiatla buluşarak keyifli, mutlu ve huzurlu bir vakit geçirmesine imkân sağlıyor. Ayrıca çocuk oyun alanları, spor alanları, tema ve meyve bahçelerinin de bulunduğu millet bahçeleri, bitki ve peyzajı ile şehirlere yeni bir soluk getiriyor.

Gelecek nesillerin daha yeşil ortamlarda yaşamasına imkân sağlamak, ülke genelinde kişi başına düşen yeşil alan miktarını 15 metrekareye çıkarmak için yapımına başlanan millet bahçeleri, haftanın yorgunluğunu atıp kafa dinlemek için sizleri çağırıyor.

Deniz Manzaralı Mersin Millet Bahçesi

Tarımı, sanayisi ve turizmiyle, sahip olduğu 321 kilometrelik sahil şeridi ve eşsiz doğa güzellikleriyle Doğu Akdeniz'in incisi konumunda olan Mersin’in, millet bahçesi ile deniz kıyısındaki 75 bin metrekarelik alanda hizmet veriyor.

Kentin "kalbi" konumundaki Yenişehir ve Akdeniz ilçelerini bağlayan 140 dönümlük alanda, yürüyüş parkurları, kafeteryası, mescidi, piknik ve spor alanları, tematik ve meyve bahçeleri, millet kıraathanesi, çocuk oyun alanları ve sahiliyle misafirlerine Akdeniz'in kıyısında doğayla iç içe vakit geçirme imkânı sunuyor. Sıcaktan bunalanlar için denize girme imkânı da sunan Mersin Millet Bahçesi bu yönüyle de ilgi çekiyor. Ne dersiniz rotanıza eklemeye değmez mi?

Eskişehir Millet Bahçesi

2013 yılında Türk Dünyası Kültür Başkenti ilan edilen Eskişehir, millet bahçesi ile de ön plana çıkan şehirlerimizden.

Kavurucu sıcaklarda Eskişehirlilerin en büyük uğrak noktalarından biri olan millet bahçesi, şehrin ortasında adeta New York’taki Central Park’ı andırıyor.

Yeraltı otoparkı sayesinde kent genelindeki park sorununu da ortadan kaldıran Eskişehir Millet Bahçesi; spor alanları, yürüyüş yolları, kamelyaları ve yeşil alanları ile adeta bir cazibe merkezi. Yolunuz Eskişehir’e düşerse millet bahçesinde soluklanmayı ve 664 metrelik bisiklet yolunda tur atmayı ihmal etmeyin.

İstanbul Pendik Millet Bahçesi

Çocuk ve genç temasının okunaklı bir şekilde işlendiği Pendik Millet Bahçesi, içerisinde yer alan amfi tiyatrosu, bisiklet ve yürüyüş yollarıyla Pendik’in en büyük dinlenme ve spor alanı olarak dikkat çekiyor.

Her yaştan insanın keyifli ve huzurlu vakit geçirebileceği gözde mekânların başında gelen, doğayla içi içe ve denize nâzır Pendik Millet Bahçesi, tamı tamına 40 futbol sahası büyüklüğünde.

İki adet doğal, iki de suni göleti bünyesinde barındıran bu yer; piknik alanları, ahşap serası, kent bostan alanı, pazar alanı, koru köşkü, gençlik merkezi, aksiyon severler için 4.600 metrekare ekstrem spor alanı ve ikili zipline ile siz ziyaretçilerini bekliyor.