Selfiem şekil önümden çekil

Yazan: Hilmi Günaydın
Yazan: Hilmi Günaydın

Size vereceğimiz tüyolarla harika selfieler çekebilir ve sosyal medyanın izdiham oluşturan görsel kalabalığında bir adım öne çıkabilirsiniz.

Fotoğraf sosyal medyanın en önemli ifade araçlarından birisi oldu. Özellikle özçekim ya da moda deyimiyle selfie olmazsa olmaz. Size vereceğimiz tüyolarla harika selfieler çekebilir ve sosyal medyanın izdiham oluşturan görsel kalabalığında bir adım öne çıkabilirsiniz.

Hazırsanız başlıyoruz

Işığa dikkat: Işık kaynağının önünüzden geldiğine emin olun ve doğal ışık kullanmaya çalışın. Ha ben ters ışık kullanacağım diyebilirsiniz, o zaman işin tekniğini biliyorsunuz demektir. Anlatmaya gerek yok.

Doğal bir arka plan

Arkanızda neyin göründüğü fotoğrafın tüm havasını etkiler. Doğal arka planlar, her zaman daha güzel görünür. Modern arka planlar kullanmak istiyorsanız sadeliği tercih edin.

Bombalayanlardan kaçın

Fotoğrafınızı çekmeden arkanızda gezinen birilerinin olmadığına emin olun. Aksi takdirde garip simalarla karşılaşabilirsiniz.

Pozunuz doğal olsun

Dudak büzüştürmek gibi çok tekrarlanan mimikleri yapmak yerine doğal bir poz belirleyin. Yüzünüz sizin markanızdır. Markanızı titiz kullanın.

Kadrajınız çok dar olmasın

Çok yakından çekeceğiniz fotoğraflar yerine uzaktan, geniş kadrajlar daha iyidir. Gerekirse düzenleme yolu ile kadrajınızı daraltabilirsiniz.

Filtrelemek her zaman iyi netice vermeyebilir

Filtreler, fotoğrafları güzelleştirdiği gibi tam tersine de sebep olabilir. Ayrıca, fotoğrafa fazla müdahale edip kendinizi olmadığınız biri gibi göstermekten kaçının. Sonra bütün mimikleriniz ve jestleriniz üzerinden tır geçmiş gibi dümdüz olabilir.

Başkası çekse de olur

Tekniğin adı selfie diye illaki kendiniz çekmek zorunda değilsiniz. Başkası çekse de olur. Yeter ki çeken kişi fotoğraf ilminin temel kurallarına dikkat etsin.

Az bekleyin fotoğraf dinlensin

Şipşak çektiniz diye çat pat paylaşmak zorunda değilsiniz. Az bi bekleyin, fotoğraf galeride iki dakika dinlensin şöyle bi silkelensin kendine gelsin. Sakin kafa ile bir bakın bakalım paylaşmak istediğiniz o poz bu poz mu? Belki de anın heyecanı geçince daha salim bi karar verirsiniz.