Şimdi kırmızı zamanı!

Şimdi kırmızı zamanı.
Şimdi kırmızı zamanı.

Kış geldi diye içimizi karartacak değiliz. Kışın kasveti, sıkıcı giyinmek için mazeret değil. Koyu renkler giyip kalabalıklar arasında kaybolmak da canlı renklerle fark yaratmak da elimizde.

Cıvıl cıvıl yazdan sonra sonbahar ile koyu renklere yavaş yavaş alıştık. Koyu renk kotlarla kombinlediğimiz standart üstler kışın da soğuğu ve yoruculuğuyla şimdiden sıkıcı bir hale dönüştü bile. Ama kış geldi diye içimizi karartacak değiliz. Kışın kasveti, sıkıcı giyinmek için mazeret değil. Koyu renkler giyip kalabalıklar arasında kaybolmak da canlı renklerle fark yaratmak da elimizde. Öyleyse silkelenelim ve içimizdeki enerjiyi dışarı çıkaralım.

Kırmızı cesarettir, kırmızı coşkulu, cesur ve korkusuzdur.
Kırmızı cesarettir, kırmızı coşkulu, cesur ve korkusuzdur.

“Kırmızı” dendiğinde ilk akla gelenler sıcaklık, dinamizm, güç, heyecan, azim ve agresiflik olur genellikle. Fakat bu etkili rengi, sadece bu çağrışımlarla sınırlamak haksızlık olur. Çünkü uzun yıllar modaya hayat verdi, şimdi ise sokaklarda içimizi aydınlatıyor. Yakın zaman önce New York Moda Haftası’nda ve Londra Moda Haftası’nda modaseverler karşısında görücüye çıkan kırmızının aramıza karışması çok vakit almadı. Bu kış gri, siyah ve özellikle bej renklerin aksine bolca kırmızı göreceğiz. İngiltere’nin ünlü alışveriş sitelerinden biri olan matchesfashion.com’un verilerine göre geçen yıla oranla bu yıl kırmızı kıyafet aramaları yüzde 23 artmış. Bu demek oluyor ki “bay bay diğer renkler, merhaba kırmızı”.

İngiltere Vouge dergisi editörü, yazar Charlotte Sinclair: “Kırmızı esir almaz. Vurgunun ta kendisidir,” der. Haksız da sayılmaz. Kırmızı her zaman güç, tutku ve özgüvenle ilişkilendirilen bir renk olmuştur. Kırmızı cesarettir, kırmızı coşkulu, cesur ve korkusuzdur; kırmızı bir başkaldırış, sessizliği yırtan bir çığlık gibidir. Kırmızı açıklama gerektirmez, nettir; kırmızı adrenalin, kırmızı özgürlüktür. Yılın en soğuk aylarını atlatmak için ihtiyacımız olan enerji tam olarak budur. Her yaş grubunun, özellikle gençlerin daha fazla tercih ettiği bir renktir. Bu nedenledir ki kim olursan ol, nerede olursan ol, kırmızı tam da oraya ve sana göre bir kırmızı mutlaka vardır.

Biber kırmızısı, domates kırmızısı, ruj kırmızısı, oje kırmızısı gibi tonlarına isim verilen başka bir renk var mı acaba? Her biri birbirinden güzel tonlar... Kırmızıyı sevenlere ve daima kombinlerinin bir yerinde mutlaka kullananlara hep imrenmişimdir. Kırmızının bulunduğu her yeri güzelleştirdiğine inanırım. Kırmızı öyle bir renk ki siyah, beyaz, gri, lacivert, sarı, mavi hangi renk olursa olsun mutlaka kombinlenebilir. Yeter ki elinde bir kırmızı parçan olsun. Yeter ki kırmızıya niyetlen.

Cesur ol, kırmızıya gardırobunda daha fazla yer ver ve kendini ifade etmek için bu güçlü renkten ilham al!
Cesur ol, kırmızıya gardırobunda daha fazla yer ver ve kendini ifade etmek için bu güçlü renkten ilham al!

Bu kış kıyafetlerinde olmasa da çantanda, aksesuarlarında ya da ayakkabında mutlaka kırmızıya yer vermelisin. Kırmızı bir dokunuş, kombinini bambaşka bir hale dönüştürebilir. Altın renkli büyük aksesuarlarla kombinleyerek şık bir akşam yemeğine gidebilirsin. Hele ki kırmızı stilettoların bir kadına yakışmadığını görmedim. Eğer monokram kırmızıya henüz hazır değilsen ki bu başlangıç için cesaret isteyebilir, yavaş yavaş kombinlerine yedirerek kırmızıya geçiş yapabilirsin; çok dikkat çekmeyecektir. Cesur ol, kırmızıya gardırobunda daha fazla yer ver ve kendini ifade etmek için bu güçlü renkten ilham al!

Her yaşa, her tarza uygun bir kırmızı mutlaka var. Kırmızı, artık sadece kadın rengi değil. Artık erkekler de yaygın olarak kırmızı ve tonlarını kombinlerinde rahatça kullanabiliyorlar. Kış aylarında tişört üzeri süveter, sweatshirt ya da hırkalar da sıkça kullanabileceğin, verdiğin parayı sonuna kadar hak edecek bir yatırım olduğuna emin olabilirsin. Kırmızı pantolon ya da kırmızı tonları olan bir sneakers ile de şık kombinler yapılabilir.