Tarımda akıllı mobil uygulamalar

Arşiv.
Arşiv.

Birçok sektörde olduğu gibi tarım sektöründe de dijitalleşme hızla artıyor. Tarımla uğraşan ya da bu alana ilgi duyan büyük bir kesim var. Bu gelişme ile hem emek hem de zaman bakımından inanılmaz bir tasarruf sağlayan bazı mobil uygulamalar geliştirildi. Sürdürülebilir tarım için çiftçinin yol arkadaşı olabilecek bazı mobil uygulamaları sizler için derledik.

Agrovisio

Uydu görüntülerinin, patentli yapay zeka çözümü ile işlenerek sunulduğu bu dijital uygulamada, kullanıcılar tarlalarının güncel durumunu sürekli takip edebiliyor. Üretim sırasında hava durumu ve ürün gelişimi ile ilgili uyarılar sayesinde çiftçiler, üretimin risklerini daha doğru tahmin edip ürün kayıplarının önüne geçebiliyor. Ayrıca sel baskını, kuraklık, hastalık vb. sebepler dolayısıyla oluşan hasara bağlı kayıplarını uydu görüntüleri ile belgeleyerek sigortacı kurumlar ile oluşabilecek ihtilaflı durumları da kolayca aşabiliyor.

Orbit uzaktan tarla takibi

Akıllı tarım için tarla izleme hizmeti ve araçları sağlayan uydu destekli bir mobil uygulamadır. Kullanıcıların uydu tarla takip sistemi ile mahsul sağlığını gözlemlemelerini ve tarlalarını verimli bir şekilde izlemelerini sağlar. Bu arada kullanıcıları da hava olayları ve bitki hastalığı riskleri konusunda uyarır. Tarlanızı sularken gereğinden fazla su kullanmamanız için sulama programı ve nem haritası ile ürünlerinizin su stres seviyesi takibi, aynı ürünün yetiştirildiği iki tarlanın biyokütle karşılaştırması ve gelişim ile verim potansiyellerinin görüntülenmesi gibi birçok özellik de yine bu uygulamada.

Tarım Cebimde

Tarım Cebimde uygulaması ile Tarım ve Orman Bakanlığının çiftçilere ve çiftçi adaylarına yönelik hizmetlerine kolayca erişebilirsiniz. Uygulamayı kullanarak Çiftçi Kayıt Sistemi'ne beyan edilen arazileriniz için Stratejik ve Desteklenen Ürünler hakkında bilgi alabilir, hayvancılık faaliyetlerinizi görüntüleyebilir ve bakanlığın tüm hizmetlerinin kısayollarına erişebilirsiniz. Üstelik tarım, hayvancılık, balıkçılık ve evcil hayvanlarım modülü de güncel olarak eklendi

Arppha Akıllı Tarım

Bu uygulama ile dünya çiftçisi ile aynı anda tarımsal ve ekonomik bilgi ve verilere ulaşabileceksiniz. Dijital dönüşüm ile çiftçiler de tarımsal işletmeler de güvende olacaklar. Aynı zamanda uygulama üzerinden tarlalarınızın listelerini görebilir ve hava durumlarını anlık takip edebilirsiniz. Tarım ürünlerinin borsadaki fiyat endeksleri de uygulama içerisinde yer alıyor. Gelir gider dengenizle ilgili bütçe çalışmanızı da yapabileceğiniz bu uygulama, olası riskler hakkında da size önceden bilgi vererek önlemler almanıza yardımcı oluyor.

Tüccarım- lider çiftçi pazarı

Bu uygulama ile çiftçiler ürünlerini doğrudan alıcı ile buluşturabiliyor, bu sayede tarım ve hayvancılıkta alım satım büyük bir uğraş olmaktan çıkıyor. Bulunduğunuz yöreye ait ilanları takip edebilir, hibe ve teşvikle ilgili uygulamalara ulaşabilirsiniz. Üstelik sektörünüze ait özel videolar oluşturup paylaşabilirsiniz.

Tarım Kariyer

Tarımkariyer.com tarım sektöründeki; çiftçi, işçi, aracı ve kurumsal tarım üreticilerini bir araya getirerek, tarafların ihtiyacı olan nitelikli iş ve işçileri aynı platformda buluşturmak amacıyla kurulan bir girişimdir. Kurumsal üreticiler, tarım sektöründeki ürünler ile üretim yapan firma ya da fabrikalar, aradıkları nitelikli mevsimlik tarım işçileri için iş ilanı verebilmektedir. Bu şekilde, üretim ya da hasat öncesi iş planlarını yapabilmektedirler.

Tarım makinesi sahipleri, sahibi olduğu traktör veya diğer tarım araçlarını kiralamak, satmak isteyen ya da aracıyla tarlada günlük olarak çalışmak isteyen kişiler de kolaylıkla araçları için ilan verebilmektedir.